Osmaniye Belediyesine silahlı saldırı

Osmaniye Gündem haberleri

Osmaniye Belediyesi binasına silahlı saldırganlarca saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralananın olmadığı öğrenildi. Polis ekipleri, saldırıyla ilgili geniş çaplı çalışma başlattı.

Olay, Osmaniye Belediyesi binasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, otomobille gelen kişi ya da kişiler belediye binasının başkanlık bölümüne silahla rastgele ateş açtı. Saldırı sonrası silahlı saldırganlar otomobille olay yerinden uzaklaştı. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede belediye binasına gelen ekipler geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. 1 merminin pencere camına bir merminin de pencere pervazına geldiği saldırıyla ilgili polis ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı.

Öte yandan Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı birimler silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilere yönelik yakalama çalışması başlattı.

BAŞKAN KARA'DAN AÇIKLAMA

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, belediye binasına düzenlendiği iddia edilen silahlı saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Emniyet güçlerinden alınan bilgiye göre olayın belediyemizle ilgisi olmadığı, kullanılan silahtan çıkan merminin tesadüf eseri binamıza isabet ettiği bildirilmiştir” dedi.

Belediye Başkanı Kadir Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün (12 Şubat 2022 Cumartesi) Belediye Binamızın önünde menfur bir olay meydana gelmiştir. Emniyet güçlerinden alınan bilgiye göre olayın belediyemizle ilgisi olmadığı, kullanılan silahtan çıkan merminin tesadüf eseri binamıza isabet ettiği bildirilmiştir. Kolluk güçlerimiz, olayla ilgili araştırmayı çok yönlü sürdürmektedirler. Olayda hiç kimsenin zarar görmüş olmaması en büyük tesellimizdir. Başta Sayın Valimiz, Sayın Başsavcımız, Emniyet Müdürümüz ve Alay Komutanımız olmak üzere, olaya en çabuk şekilde müdahale edip, sorumluları takibe başlayan tüm kolluk güçlerimize teşekkür eder, bu tip olayların şehrimizde tekrarlanmamasını dileriz” ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: İHA

Osmaniye haberleri son dakika Osmaniye haberleri