Ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim başladı

Ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim başladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurmuştu, kademeli normalleşme adımları kapsamında ortaokul ve liseler yüz yüze eğitime başladı.

Kademeli normalleşme adımları kapsamında ilkokulların ardından ortaokul ve liselerde de yüzyüze eğitime başlandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, normalleşme sürecini sosyal medya hesabından yaptığı, "Ülkemiz genelinde Covid-19 salgın tedbirleri çerçevesinde kademeli normalleşme kapsamında 1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacaktır. Diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecektir. 7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerimizde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilecektir" paylaşımıyla duyurmuştu.

Ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim başladı - Resim : 1

Ankara'da da kademeli normalleşme kapsamında ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitime başlandı. Emek - Cumhuriyet Fen Lisesi'nde öğrenciler sosyal mesafe kurallarına uyarak İstiklal Marşı'nı söyleyerek yüz yüze eğitime başladılar.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da, ortaokul öğrencileri yüz yüze eğitime başlamanın sevincini yaşadı. Salgın tedbirleri kapsamında eğitimlerini online alan öğrenciler, yüz yüze eğitimini başlamasıyla okullarına geldi. Maske, mesafe ve hijyen tedbirlerini alarak okullarına gelen öğrenciler, zilin çalmasıyla ders başı yaptı.Kırklareli Atatürk Ortaokuluna sabah saatlerinde gelen öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Bazı öğrenciler futbol maçı yaparken, bazıları okulun bahçesindeki "Zeytin" adını verdikleri köpek ile oynadı. İstiktiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler salgın tedbirlerine uyarak okul binasına alındı.

Geçtiğimiz hafta ise tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlamış, ayrıca 2020-2021 eğitim öğretim yılının 2 Temmuz Cuma günü sona ereceği bildirilmişti.

Ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim başladı - Resim : 2

YÜZ YÜZE EĞİTİM NEDEN 2 GÜN?

Selçuk yüz yüze eğitime ilişkin detayları paylaşarak "Bizim okullarımızda devam çok yüksek. Biz diyoruz ki isteyen öğrenci gelebilir, isteyen gelmeyebilir diyoruz. Bizim ödevimiz, gelmeyene de gelmeyene de ortam hazırlamak. En az yüzde 80'i geliyor çocukların. Böyle olunca sınıf çok kalabalık oluyor. Bu sebeple 2 gün." ifadelerini kullandı.

 "ÇOCUKLAR OKULU ÖZLEDİ"

Selçuk açıklamalarına şöyle devam etti: Çocuklar okulu özlüyor. Çocuklar gidip sokağa çıkma saatinde, okulun gidip duvarlarına bakıyorlar. Çocuklar birbirlerinden çok fazla şey öğreniyorlar. Biz bırakın ders yapmayı, biz sürekli teneffüs yapsak büyük faydası var.

OKULLAR 1 EYLÜL'DE AÇILABİLİR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eylül ayının ilk haftasında okulların açılmasını istediklerini belirterek, "Salgın olmasa Eylül’ün ikinci haftası açılıyor okul. Önümüzdeki sürece baktığımız zaman bizi yazın okul açmamız Türkiye’nin iklim koşullarında kolay değil." açıklamasını yaptı.

 

Kaynak: İHA

kademeli normalleşme