Orman işçilerine hortum taşıyan Merve: Zaman değişse de kadınlarımız hiç değişmedi

Muğla
Orman işçilerine hortum taşıyan Merve: Zaman değişse de kadınlarımız hiç değişmedi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 3 gündür devam eden yangını söndürme çalışmalarına katılan ve hortum taşıdığı sırada çekilen fotoğrafı, Kurtuluş Savaşı'nda kağnılarla cepheye mermi taşıyan kadınların fotoğrafıyla paylaşılan genç kız, "Zaman değişse de kadınlarımız hiç değişmedi" dedi.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinin Yangı Mahallesi'ndeki makilik alanda 28 Temmuz'da saat 15.45'te başlayan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesinin sürdüğü yangını söndürme çalışmalarına, kadınların ve çocukların da aralarında bulunduğu vatandaşlar destek oluyor.

GENÇ KIZIN AZMİ ÖRNEK OLDU

Yangının başladığı günden bu yana orman işçileri ve itfaiye personelleri ile birlikte söndürme çalışmalarının içerisinde yer alan Merve Koçyiğit, azmi ile örnek oldu. Türkiye, Merve'yi alev savaşçılarına destek olmak için arazözün hortumunu sırtına alarak taşıdığı sırada çekilen fotoğrafı ile tanıdı. Sosyal medyada Kurtuluş Savaşı'nda cepheye kağnılarla mermi taşıyan kadınların fotoğrafıyla birlikte yan yana, yüzlerce kez paylaşılan fotoğraf ile herkesin merak ettiği Merve, duygularını DHA muhabirine anlattı.

"KADINLARIMIZ HİÇ DEĞİŞMEDİ"

Koçyiğit, yangının evlerine doğru ilerlediğini belirtti, "Alevlerin yolun alt tarafına inmemesi için uğraştık. Evlerimiz yanacaktı. Nefes almamızı sağlayan yeşil alanlarımızı, ormanlarımızı kurtarmak için herkesi destek olmaya davet ediyorum. Fotoğrafın paylaşılmasından sonra çok sayıda mesaj atan ve arayan oldu. Zaman değişse de kadınlarımız hiç değişmedi" dedi.

Orman işçilerine hortum taşıyan Merve: Zaman değişse de kadınlarımız hiç değişmedi - Resim : 1

Kaynak: DHA

Kurtuluş Savaşı Köyceğiz yaşam güncel son dakika