Ordu'da heyelan nedeniyle risk altındaki 3 bina boşaltıldı

Ordu heyelan Gündem haberleri
Ordu'da heyelan nedeniyle risk altındaki 3 bina boşaltıldı

Ordu'nun Kumru ilçesinde kar ve yağmur suyunun erimesiyle rögar taştı. Rögar taşması sonucu heyelan da yaşandı. Heyelanda bir sitenin istinat duvarı yıkılırken, ev ve iş yerlerinde hasar oluştu. Çevredeki riskli 3 bina tedbir amaçlı tahliye edildi.

İlçeye bağlı Samur Mahallesi'nde akşam saatlerinde 9 katlı 3 bloğun bulunduğu Kınalı Kent Sitesi önünde bulunan rögar taştı, heyelan meydana geldi. Heyelan sonrası sitenin perde duvarı yıkıldı. Toprak ve suların ulaştığı sitenin aşağısındaki bir ve iş yerinde hasar oluştu. İhbarla bölgeye gelen AFAD ve belediye ekipleri, önlem alıp, heyelan bölgesini güvenlik şeridiyle çevirdi. Ekipler, bölgede temizlik çalışması başlattı.

'48 DAİRE İÇİN GEÇİCİ NAKİL KARARI VERİLDİ'

Öte yandan Vali Tuncay Sonel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bölgede 48 daire için geçici nakil kararının verildiğini bildirdi.

Vali Sonel, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Kumru ilçemiz Samur Mahallesi Kınalıkent Sitesi'nde istinat duvarının çökmek üzere olduğu ve çevredeki binalara baskı yaptığı ihbarı yapılmış olup AFAD ve teknik ekiplerimizce yerinde yapılan incelemede bir apartmandaki 37 daire ve bağımsız 3 binada 11 daire olmak üzere 48 daire için geçici nakil kararı verilmiştir. Tahliye edilen yaklaşık 120 vatandaşımız KYK yurdu, öğretmenevi ve kamu misafirhaneleri ile akrabaları yanına yerleştirilmişlerdir."

 

 

Kaynak: DHA

kumru Heyelan