Ordu'da çocukların 'park' eylemi

İHA
Ordu

Ordu'da mahallelerinde park olmayan çocuklar bir araya gelerek, 'park' yapılması için eylem yaptı.

Altınordu ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde bir grup çocuk, mahallede oyun parkı yapılması için eylem yaptı. ‘Park isteriz' sloganı atan çocukların talepleri sosyal medyada ilgi gördü.

Vatandaşlar mahallede çocuk parkına ihtiyaç olduğunu, çocukların oyun oynamak için yerlerinin bulunmadığını söylediler.

“SOKAKLARDA OYNAYAMIYORUZ, PARK İSTİYORUZ”

Mahallede çocukların eylemine öncülük eden 10 yalındaki Zümra Akkaya, “Sokaklarda araçlar geçiyor ve o nedenle oynayamıyoruz. Bazı kişiler binaların önünde oynamamıza izin vermiyorlar, buraya park yapılırsa en azından burada oynarız ve güzel olur. Televizyonda farklı bir ilde çocuklar ‘park isteriz' diye bağırıyorlardı, ben arkadaşlarıma söyledim ve biz de yapmak istedik. Park yapılırsa parkta oynarız” diye konuştu.

Çocukların sosyal medyada yayılan eylemli taleplerine Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe de sessiz kalmadı. X hesabından açıklama yapan Tepe, "Çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Haklı bir talebi nasıl da güzel bir eylemle dile getiriyorlar. Yöntem, üslup ve eylem harika İlgili müdürlerimizle görüştüm. Talebin olduğu sokağa en yakın konumda bulunan uygun bir alana park yapacağız. Sevgili kardeşlerimin isteği bizim önceliğimizdir. Çalışmalara başladık. Ayrıntıları en kısa sürede paylaşacağız. Sizi seviyorum kardeşlerim" açıklamasında bulundu.