Orada soğuktan örümcek ağları bile buz tuttu!

Gündem haberleri Viral videolar

Soğuk havaların etkili olduğu Ardahan'da örümcek ağları bile buz tuttu.

Soğuk hava nedeniyle örümcek ağları ve ağaçlar kırağı tuttu. Ardahan'da hava sıcaklığı sıfırın altında 3 dereceye kadar düştü. Kentte özellikle gece etkili olan soğuk nedeniyle örümcek ağları ve ağaçlar kırağı tuttu.

Ardahan'da dün gece hava sıcaklığı sıfırın altında 1 dereceye kadar düştü. Göle ilçesinde ise termometreler sıfırın altında 3 dereceyi gösterdi. Soğuk hava ve sis nedeniyle örümcek ağları ve ağaçlar kırağı tutarken, bitkiler ise kırağıyla beyaza büründü.

Kentte havanın bu sene geç soğuduğunu söyleyen İsmail Kahya, artık yavaş yavaş soğukların başladığını dile getirerek, "Soğuklar başladı. Şu anda sıcaklık eksi 3 derece ve ağaçlar soğukla birlikte kırağı tutmuş. Biz 12’nci aya kadar hava sıcaklıklarının iyi gideceğini tahmin ediyorduk. Ama maalesef yanıldık. Kış beklediğimizden de erken gelecek" dedi.

ÖRÜMCEK AĞLARI VE AĞAÇLAR DONDU

Soğuk hava nedeniyle örümcek ağları ve ağaçlar kırağı tuttu. Ardahan'da hava sıcaklığı sıfırın altında 3 dereceye kadar düştü. Kentte özellikle gece etkili olan soğuk nedeniyle örümcek ağları ve ağaçlar kırağı tuttu.

KIRAĞI NASIL OLUŞUR?

Kırağı, genellikle soğuk hava koşullarında ortaya çıkan doğal bir meteorolojik olaydır. Bu olgu, soğuk havanın nispeten sıcak bir yüzeyle temas ettiğinde, havadaki nemin doğrudan bu soğuk yüzey üzerinde yoğunlaşması ve donması sonucu oluşur. Kırağın oluşumu için belirli hava koşullarının bir araya gelmesi gerekmektedir. 

Kırağın oluşması için genellikle soğuk hava koşulları gereklidir. Havanın sıcaklığı donma noktasının altına düştüğünde, nem yoğunlaşmaya ve donmaya başlar.

Kırağın oluşabilmesi için atmosferde belirli bir nem düzeyinin bulunması önemlidir. Yüksek nem, kırağın oluşma olasılığını artırabilir.

Kırağın oluşması için soğuk hava kütlesiyle nemli bir yüzeyin temas etmesi gerekir. Bu yüzey genellikle bitki örtüsü, araçlar, çatılar veya diğer nesneler olabilir.

Kırağın genellikle gece ve erken sabah saatlerinde oluşması yaygındır. Bu süre zarfında, yüzeylerin soğuması ve donma eğilimi artar.

Kırağın oluşan buz kristalleri genellikle karmaşık ve güzel desenlere sahiptir. Bu kristaller, genellikle ince bir buz tabakası şeklinde yüzeylere yapışarak bir kırağ tabakası oluşturur.

Kırağın olumsuz etkileri arasında trafikte kaygan yolların oluşması, bitkilerin zarar görmesi, enerji hatlarının olumsuz etkilenmesi ve diğer yüzeylere yapışması sayılabilir. Ancak, görsel olarak çoğu insan için çekici ve doğada hoş bir atmosfer yaratıcı bir özellik olarak kabul edilir.

 

Kaynak: Haber Global TV