"Ömercik", son yolculuğuna uğurlandı

"Ömercik", son yolculuğuna uğurlandı

Yeşilçam'ın unutulmaz karakterleri arasında yer alan Ömercik lakaplı oyuncu Ömer Dönmez, bugün toprağa verildi. Aralarında Zeynep Değirmencioğlu, Ediz Hun ve Yavuz Karakaş'ın olduğu oyuncu dostları, cenazede hazır bulundu.

Dün akşam saatlerinde evinde hayata veda eden Dönmez, Üsküdar Selimiye Camii'nde kılınan öğle namazını müteakip düzenlenen cenaze töreninin ardından Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı'na defnedildi. 

Törene, oyuncunun ailesi ve sevenlerinin yanı sıra aralarında Zeynep Değirmencioğlu, Ediz Hun ve Yavuz Karakaş'ın bulunduğu birçok tanınmış isim katıldı. 

"Ömercik", son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 1

"SEVENİ ÇOKMUŞ"

Dönmez'in ablası Hamiyet Özdinç, kardeşinin KOAH hastası olduğunu belirtip "Herhalde dün akşam ilacına yetişememiş. KOAH da kalbini tetiklemiş. Ömrü bu kadarmış demek ki. Çok seviliyormuş benim kardeşim, bütün Türkiye ağlıyor. Mekanı cennet olsun," derken dayısının ölümünü sosyal medya üzerinden duyuran yeğeni Tolga Acar da çok üzgün olduğunu dile getirerek "Seveni çokmuş, o yüzden bir yanımız mutlu," açıklamasını yaptı.

"Ömercik", son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 2

Usta oyuncu Ediz Hun ise Dönmez'in film çektikleri dönemde hep oğlunu oynayan pırıl pırıl bir çocuk olduğunu vurguladı. Hun şöyle konuştu: "Bu hayatın içinde sürprizler var. Bu sürprizlerin bir kısmı acı oluyor. Zor bir hayat yaşadı. Daha henüz genç sayılabilecek bir yaşta aramızdan ayrıldı. Çok hoş bir çocuktu, efendi ve kibardı."

"Ömercik", son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 3

ÖMER DÖNMEZ KİMDİR? 

Ömercik karakteriyle hafızalarda yer edinen Ömer Dönmez, 1959'da dünyaya geldi. Sinemaya kuzeni Zeynep Değirmencioğlu ve onun babası senarist Hamdi Değirmencioğlu sayesinde adım atan Dönmez, henüz dört yaşındayken Ses dergisinin açtığı yarışmada çocuk yıldız olarak seçildi. 

Yeşilçam'a 1965'te Sevgim ve Gururum filmiyle giren Ömer Dönmez, 70'li yıllara kadar 40'a yakın yapımda rol aldı. 

Oyuncu, Ayşecik karakterinin sahibi kuzeni Zeynep Değirmencioğlu ile Yedi Cüceler ve Pamuk Prenses, Ayşecik'le Ömercik ve Hayat Sevince Güzel gibi unutulmayan birçok filme imza attı. 

"Ömercik", son yolculuğuna uğurlandı - Resim : 4

Henüz 17 yaşındayken geçirdiği talihsiz bir kaza nedeniyle sol gözünü kaybeden, bir süre farklı işlerde çalışan Dönmez, 90'lı yıllardan 2000'lere kadar birçok film ve dizide konuk oyuncu olarak yer almıştı... AA

Yeşilçam Ömercik Ömer Dönmez Zeynep Değirmencioğlu Ediz Hun