Olası Kılıçdaroğlu İnce görüşmesinde 'anket' detayı!

Kemal Kılıçdaroğlu

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilecek mi? Bu sorunun yanıtı için Kılıçdaroğlu - İnce görüşmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu "görüşeceğim" dedi, İnce "Abimdir" diyerek sıcak mesaj verdi ancak, adaylığını pazarlık konusu yapmayacağını da vurguladı.

CHP kulislerine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile yapacağı görüşme için aceleci davranmadığı ve son yapılan kapsamlı anketin sonuçlarını beklediği öne sürüldü.

Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında "Bizim de hatalarımız oldu" gibi sözlerle sıcak mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu, "Beklentim şu; birinci turda seçimi almak ve bu ülkeyi daha çok yormamaktır. Ben bütün partileri ziyaret ederim. Memleket Partisi'ni de ziyaret edeceğim. İnce'nin geçmişe dönüp eleştiri üzerinden bugün bir şeyleri ortaya koymasını çok doğru bulmuyorum. Ama kendisine göre haklıdır. Bizim de hatalarımız elbette olmuştur." dedi.

Kılıçdaroğlu canlı yayındayken İnce'den, "100 bin imzayı toplayayım önce, Kemal bey benim abimdir, genel başkanımdır. Onun sözünü dinler, memnuniyetle de görüşür, konuşurum" yanıtı geldi. Ancak bu kez de açıklamalar 'Kılıçdaroğlu'nun sözünden çıkmam' diye algılanınca, İnce'nin adaylıktan çekileceği beklentisi oluşmaya başladı.

İnce, sosyal medyada yeni bir açıklama yaparak "Görüşecek olmam adaylığımı pazarlık konusu yapacağım anlamına gelmez." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu