Okullarda maske zorunluluğu kaldırıldı

YÖK Gündem haberleri
Okullarda maske zorunluluğu kaldırıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske zorunluluğunun kalktığını duyurdu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretim kurumlarında kapalı mekanlardaki maske zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu kaldırıldı. Kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıkladı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise  Twitter hesabından okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske zorunluluğunun kalktığını duyurdu. Bakan Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1.000'in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor. Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2.604 olan vaka sayısından bu belli!"

YÖK'TEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Bilim Kurulumuzun önerisi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları doğrultusunda tüm yükseköğretim kurumlarında kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu kaldırılmıştır. Maskesiz bu yeni dönemde tüm öğrencilerimize sağlık ve başarılar diliyorum."

 

Kaynak: AA

Yükseköğretim Kurulu YÖK Erol Özvar üniversiteler