Kritik toplantı başladı! Okul tatili uzayacak mı?

koronavirüs

Okul tatilinin uzayıp uzamayacağına ilişkin konunun ele alınacağı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı bugün saat 13:30'da başladı. Toplantının ardından Bakanlar açıklama yapacak.


Sağlık Bakanlığının Bilkent Yerleşkesi'nde saat 13.30'da başlayan toplantıda, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin yeni tedbirler ve pozitif vakaların durumu değerlendiriliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlık ettiği kurulun bugünkü toplantısına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katılıyor.

BAKAN SELÇUK HABER GLOBAL'DE BUGÜNKÜ TOPLANTIYI İŞARET ETMİŞTİ

Dün Haber Global'de soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların ne zaman açılacağına ilişkin soru üzerine, Bilim Kurulu ile istişare halinde olduklarının altını çizerek, "Yarın Sağlık Bakanımız ve Bilim Kurulu ile beraber bir toplantımız olacak. O toplantı sonucunda zaten bir değerlendirme yapılır" ifadelerini kullanarak bugünkü toplantıyı işaret etmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİLİM KURULU'NA UYALIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, dün Cumhurbaşkanlığı Kabine üyeleriyle telekonferans yöntemiyle yaptığı görüşmede bu konuda Bilim Kurulu'nun alacağı olası karara dikkat çekmişti.

Görüşmede Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un "Talimatınızı almak isterim. Bu hafta bizim, gelecek haftalarda tatil olacak mı, olmayacak mı konusunda müsadeniz olursa bir Bilim Kurulu ile görüşüp tatili uzatmak isteriz ama sizin talimatınız ne olur?" sorusuna Erdoğan, şu yanıtı vermişti:

"Doğrusu Bilim Kurulu'yla da bir görüşüp yani gönlüm Bilim Kurulu'nun bu konudaki tavsiyesini çok önemsiyorum. Yani uzatılabilir de uzatılmayabilir de ama eğer Bilim Kurulu 'Uzatılmasında fayda var.' diyorsa ona uyalım ama 'Bir hafta yeter.' diyorsa ona uyalım. Çünkü işin ehli onlar. Dolayısıyla onların tavsiyeleri istikametinde gitmekte fayda var." 

koronavirüs okul tatili