Liseli Berhan Tamalan yaşam mücadelesi veriyor! Saldırgan hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Liseli Berhan Tamalan yaşam mücadelesi veriyor! Saldırgan hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Bakırköy'de lise öğrencisi Berhan Tamalan ve arkadaşları okul çıkışı bir grubun saldırısına uğradı. Durumu ağır olan Tamalan hastanede yaşam mücadelesi verirken, serbest bırakılan saldırgan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Bakırköy'de aynı zamanda profesyonel dansçı olan lise öğrencisi Berhan Tamalan, başka bir lisenin öğrencisi Baran Ç.'nin bıçaklı saldırısıyla ağır yaralandı. Hastanede tedavisi devam eden gencin hayatı tehlikesi sürerken, saldırgan Baran Ç. ise çıkarıldığı mahkemece yurt dışı çıkış yasağı ve ev hapsi cezası verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından  saldırgan Baran Ç. yakalama kararı çıkarıldı.

Olay, geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinde Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi yakınlarında yaşandı. Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi 'nde öğrenci olan ve aynı zamanda Büyükçekmece Belediyesi Altın Köprü Halk Dansları topluluğu dansçılarından Berhan Tamalan (17), iki arkadaşıyla birlikte okuldan çıktı. İddiaya göre, arkadaşlarıyla birlikte yürüyen Tamalan ve arkadaşlarının önünü, başka bir lisede okuyan Baran Ç. (17) ve arkadaşları kesti. Baran Ç. ve arkadaşlarından oluşan grup, 3 gence saldırarak darp etmeye başladı.

Liseli Berhan Tamalan yaşam mücadelesi veriyor! Saldırgan hakkında yakalama kararı çıkarıldı - Resim : 1

Saldırgan Baran Ç.'nin da aralarında olduğu bir grubun daha önce de bir başka öğrenci grubunu darp ettiği iddia edildi.

SERBEST BIRAKILDI

Tamalan'ın iki arkadaşı grubun ellerinden kurtularak olay yerinden kaçtı. Tamalan ise kaçamayarak Baran Ç.'nin bıçaklı saldırısı sonucu ağır yaralandı. Sırtından aldığı iki bıçak darbesinden biri genç dansçının akciğerine isabet etti. Ağır yaralanan ve kan kaybeden genci orada bırakan saldırganlar olay yerinden uzaklaştı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı öğrenciye yaptığı ilk müdahalenin ardından Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Ağır yaralanan ve hayati tehlikesi olduğu öğrenilen genç dansçıyı bıçaklayan saldırgan Baran Ç.,  polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Yaşı küçük olan saldırgan emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, çıkarıldığı mahkemece yurt dışı çıkış yasağı ve ev hapsi cezası verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Tepkilerin ardından  Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından  Baran Ç. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Liseli Berhan Tamalan yaşam mücadelesi veriyor! Saldırgan hakkında yakalama kararı çıkarıldı - Resim : 2

ANNE TALAMAN: BU KARAR İÇİN ÖFKELİYİM

Berhan Tamalan annesi Kibriye Aldoğan Tamalan , sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"Ben Berhan Tamalan'ın annesi Kibriye Aldoğan Tamalan. Oğlum hiç alakası olmadığı halde okulundan çıkıp evine giderken aralarında husumet olan başka okulun öğrencileri tarafından darp edildi ve bıçaklandı. Akciğerine isabet eden iki derin bıçak yarası ve vücudunun tamamında derin darp izleri var. Şu an akciğerinde kanaması devam ediyor. Oğlumu yaralayan çocuk olaydan sonra şikayetim üzerine tutuklandı fakat kısa süre sonra serbest bırakıldı. Bu şahsın gereken cezayı alması için evladımın hayatını kaybetmesi mi gerekiyordu? Şu an hastanede bir yandan çocuğum için endişe ederken, bir yandan da verilen bu karar için öfke doluyum. Bir insanın hayatı bu kadar önemsiz olmamalı. Sizlerden ricam lütfen bana destek olun ve bu mesajımı paylaşın. Paylaşın ki sesim duyulsun. Allahım çocuklarımızı böyle olaylardan korusun."

"DUYDUK Kİ SERBEST BIRAKILMIŞ, BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADIK"

Tamalan'ın dayısı Zafer Aldoğan, saldırganın serbest kalmasına üzüldüklerini söyledi. Aldoğan, "Okul çıkışında dövülüyor. Yetmezmiş gibi bir kişi tarafından bıçaklanıyor" dedi. Yeğeninin bir çok ödülü olduğunu ve grubuyla dans yarışmalarında Türkiye'yi temsil ettiğini belirten dayı Aldoğan, "Halbuki bizim çocuğumuz bu işlerin içinde olmayan kendi işinde gücünde bir çocuk. Sokakta gezen bir çocuk değil. O sırada 3 kişiler. Hepsi darbe alıyor ama 2'si kaçıyor, Berhan ise kaçamıyor" diye konuştu.

Gencin bir başka akrabası Ruhi Özek ise, "Ailesine bağlı bir çocuk. Dövüşle kavgayla işi olmayan bir insan. Çocuğun hayatı tehlikesi var. O gruplarla hiç bir ilgisi yok" şeklinde konuştu.

bakırköy