Okul bahçesinde arıcılık! Öğrenciler 500 kilo bal üretti
Amasya'da bir lisede arıcılık kulübü öğrencileri 3 yıl önce 2 kovanla başlayıp sayısını 23'e çıkardıkları kovanlarda yetiştirdikleri arılardan bu sezon 500 kilodan fazla bal üretti. Kovan başı 26 kilo bal üretimiyle de rekor kırmayı başarıp ‘En güzel bal bizim bal' sözüyle iddialı olan Gökhöyük Şehit Cemalettin Özdemir Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin çalışkan öğrencileri, köylerinde de arı yetiştirmeye başladı.
3 yıl önce 2 kovanla üretime başlandı
Bitki çeşitliliği açısından bereketli bir arazide bulunan 150 öğrencili okulun bahçesinde 3 yıl önce 2 kovanla üretime başlandı. Çalışkan arılara merak salan arıcılık kulübü üyesi öğrencileri ve öğretmenleri üretimi artırarak kovan sayısını 23'e yükseltti. 14 kilo olan Türkiye ortalamasının neredeyse 2 katı oranda kovan başı 26 kilo üretim gerçekleştirerek rekor kırıldı.
3 çeşit üretilen balın şişesi 600 TL ve 400 TL'den satılıyor
Hiçbir katkı maddesi kullanmadan yetiştirilen arıların yaşadığı kovanlarda yılda 3 defa sağım gerçekleştirildiğini belirten okul müdürü Turan Köse, “3 yıl önce 2 kovanla başlamıştık. Şimdi 23 kovana çıktık. Aslında 200 kovana çıkılabilecek bir potansiyel de var. Endemik türlerden ürettiğimiz balın şişesini piyasa fiyatının altında 600 TL'den satışa sunuyoruz. Çiçek balını ise 400 TL'den satıyoruz” dedi.