'Öğrenciyi kefenleyerek ders anlatan' öğretmene soruşturma

'Öğrenciyi kefenleyerek ders anlatan' öğretmene soruşturma

Balıkesir'de sınıfta bir öğrenciyi kefenleyerek ders anlatan va fotoğrafları da sosyal medya hesabında paylaştığı iddia edilen öğretmen hakkında soruşturma başlatıldı.

Balıkesir 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Din Kültürü Öğretmeni B. Ç. din dersinde 'ahiret hayatı ve ölüm' konusunu işlediği dersi uygulamalı anlatıp, ders sırasında çekilen fotoğrafları da sosyal medya hesabında paylaşmıştı.  

Öğretmen, paylaştığı resimlerin altına "bugün dersimizde bir öğrencimizi ölmeden öldürdük ve kefenleyin manevi olarak öbür dünyaya gönderdik, bu aşamada Kasaplar Camii İmam Hatibi Cengiz Hocama da teşekkür ediyorum, ölümü yeniden ta içimizde ve yanımızda hissettik" notunu da eklemişti.

Öğretmen B.Ç.'nin din dersi kapsamında daha önce de Anadolu Lisesi öğrencilerini Başçeşme Mezarlığı'na götürdüğü, burada ölülerin yıkandığı gasilhaneyi ve morgu tanıttığını, ayrıca mezar başında ders anlattığı da iddia edildi.

'Öğrenciyi kefenleyerek ders anlatan' öğretmene soruşturma - Resim : 1

Sosyal medyada Din Kültürü öğretmeninin bu paylaşımlarını gören çok sayıda vatandaş ise tepkisini dile getirmişti.

VALİLİK İNCELEME BAŞLATTI

Balıkesir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Altıeylül 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni B.Ç'nin, 11. sınıfta okuyan bir öğrenciyi kefenleyerek ders anlattığı ve bunu sosyal medyadan paylaştığı iddiasıyla Balıkesir Valiliğince inceleme başlatıldığı belirtildi.

Balıkesir öğretmen