"Oğlum dağa kaçırıldı" dedi, HDP binası önünde oturma eylemi başlattı

Diyarbakır'da üç gündür haber alamadığı 21 yaşındaki oğlunun HDP'lilerce dağa kaçırıldığını iddia Hacire Akar, Diyarbakır İl Başkanlığ önünde oturma eylemi başlattı. Akar, geceyi HDP binasının önünde geçirdi.

Diyarbakır'da üç gündür haber alamadığı 21 yaşındaki oğlu Mehmet Akar'ın HDP'lilerce dağa kaçırıldığını iddia eden 70 yaşındaki Hacire Akar'ın, camını kırdığı HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemi sürüyor. 

Anne Akar, Kürtçe yaptığı konuşmada, dün başlattığı eylemi oğlu bulunana kadar sürdüreceğini söyledi.

Kurban Bayramı'ndan 3 gün sonra oğlunu nişanladığını vurgulayan anne Akar, düğün hazırlıklarını tamamladıklarını, düğün için gün saydıklarını dile getirdi.

20 gün sonra oğlunun düğününü yapacağını belirten anne Akar, "Çocuğum yanımda olsaydı benim ne işim olacaktı burada? Kim ister ki çocuğu dağa kaçırılsın? Ciğerim yanıyor. Çocuğum HDP il binasına gelip bir daha çıkmadı" dedi.

"Oğlum dağa kaçırıldı" dedi, HDP binası önünde oturma eylemi başlattı - Resim : 1

OLAY

Diyarbakır merkez Sur ilçesi Soğanlı Mahallesi'ndeki evinden üç gün önce çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan Mehmet Akar'ın annesi Hacire Akar, dün polis merkezine giderek kayıp müracaatında bulunmuş, ardından HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelerek camını kırdığı bina önünde oturma eylemine başlamıştı.

HDP'liler hakkında suç duyurusunda bulunduğu da öğrenilen anne Akar'ın diğer oğlu Fırat Akar'ın da 1994 yılında PKK'lı teröristlerce kaçırıldığı, 2017 yılında dağda öldürüldüğü belirlenmişti.

AA

Diyarbakır HDP