O ilimizde önemli keşif: Toprak altından villa çıktı

Roma Balıkesir

Toprağın altından tam bin 700 yıllık villa çıktı! Balıkesir'in Edremit ilçesinde 22 yılından bu yana kazı çalışmaları sürdürülen Antandros Antik Kenti'nde bin yaşındaki Roma Villası kalıntılarına rastlandı.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Antandros Antik Kenti'nde milattan sonra 300 yıllarında yapıldığı tahmin edilen bin yaşındaki Roma Villası kalıntılarına rastlandı.

Ege Üniversitesi Klasik Arkeoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürcan Polat, başkanlığında başlanan 22 dönem kazı döneminde Roma dönemine ait milattan sonra 300. yıllara ait ikinci bir villa için çalışmalar başlatıldı.

BİN 700 YILLIK ROMA VİLLASI

Yeni bulgular doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Polat “Antandros 2023 sezonu bu sene 10 Temmuz'da ekibin Altınoluk'a gelmesiyle birlikte başladı. Tabii çok fazla bir yoğun ot birikimi vardı. Önce ot temizliğiyle başladık ve hemen arkasından da kazı çalışmaları takip etti. Çalışmalarımızı bu sene iki farklı alanda çalışma yürütüyoruz. Bunlardan bir tanesi ki şu an onun da içerisinde bulunduğumuz yerdir. Roma villası olarak nitelendirdiğimiz yamaç ev sektörü.”dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Balıkesir kazı tarih