Nissan'ın eski CEO'sunun kaçmasına yardım edenler adliyede!

Nissan'ın eski CEO'sunun kaçmasına yardım edenler adliyede!

Eski Nissan Üst Yöneticisi Carlos Ghosn'un kaçmasına yardım ettiği iddiasıyla İstanbul'da gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi. MNG Kargo'dan ise, gözaltına alınanlar arasında yöneticilerinin olduğu iddiasına yanıt verdi

Japonya'da ev hapsinde tutulan Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn'un Lübnan'a kaçışıyla ilgili İstanbul'da başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevkedildi.

Polis merkezindeki işlemleri tamamlanan şüpheliler Bakırköy Adalet Sarayı'na gönderildi.

Göz altına alınan 4 pilottan birinin Ankara'dan İstanbul'a getirildiği kaydedildidi.Polisin, 30 Aralık'ta Lübnan'a giden TC-RZA uçağında görevli iki kabin memurunun da ifadesine başvurduğu kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

FİLM GİBİ FİRAR

Hakkındaki finansal usulsüzlük iddiaları nedeniyle Tokyo'daki ikametinde yoğun güvenlik önlemleri altında ev hapsinde tutulan Ghosn, film senaryolarını aratmayan bir planla ülkeyi terk etti.

Asker kökenli oldukları iddia edilen kişileri müzik grubu görünümünde evine davet etti. Gecenin sonunda enstrümanlarla birlikte evden ayrılan müzisyenler, Ghosn'u en büyük müzik aleti kutularından birinin içinde gözetim altındaki evden çıkardı. Yerel bir havaalanında kendisini bekleyen özel jete bindirilen Ghosn, önce Türkiye'ye, ardından da Lübnan'a gitti.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA DİKKAT ÇEKEN İKİ UÇUŞ

Dünyanın konuştuğu olayda eski CEO Carlos Ghosn'un Beyrut'a özel uçakla İstanbul aktarmalı kaçırıldığı iddia edilirken, 29 ve 30 Aralık'da Osaka-İstanbul-Beyrut hattında gerçekleşen iki ayrı uçuş dikkat çekiyor. 

İlk olarak Osaka'dan kalkan, TC-TSR kuyruk tescilli uzun menzilli iş jeti, Rusya hava sahası üzerinden rota izleyerek 29 Aralık'ta 05.15 sıralarında Atatürk Havalimanı'na indi. İnişinin ardından uçak, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık apronunda yer alan hangara çekildi. 

Olayla ilgili şüpheli ikinci uçuş ise 30 Aralık sabahı yaşandı. TC-RZA tescilli Bombardier Challenger 300 tipi iş jeti 06.00 sıralarında Atatürk Havalimanı'ndan Beyrut'a gitmek üzere havalandı. Her iki özel uçağın yolcularının kim veya kimler olduğu ise henüz bilinmiyor.

TMSF'DEN UÇAK AÇIKLAMASI

TMSF, Japonya'da ev hapsinde tutulan Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn'un, İstanbul’dan Beyrut’a götüren özel jetin Rıza Zarrab’a ait ve TMSF'nin kayyımlığında olduğu yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Basın Yayın ve İnternet Haber sitelerinde çıkan 'Japon CEO Carlos Ghosn'un, İstanbul’dan Beyrut’a götüren özel jetin Rıza Zarrab’a ait ve TMSF'nin kayyımlığında olduğu" iddia edilmiştir. Çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Rıza Zarrab’a ait şirket ve varlıklar TMSF kayyımlığında yönetilmediği gibi haberde bahsedilen özel jetin TMSF ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır." denildi.

MNG KARGO'DAN AÇIKLAMA

Ghosn'un kaçmasına yardım edenler arasında MNG Kargo yöneticisinin de olduğu iddialarına firmadan açıklama geldi.  

"Bir otomotiv şirketinin eski CEO’su olan Carlos Ghosn’un kaçışıyla ilgili medyada bazı haberler yer almıştır. Konuyla ilgili olarak gözaltına alınan kişiler arasında MNG Kargo yöneticisi olduğu da iddia edilmiştir. 

MNG Kargo bünyesinde herhangi bir yurt içi veya yurt dışı hava taşımacılığı operasyonu gerçekleştirilmediğini ve habere konu olan olay ile şirketimizin hiçbir ilgisi bulunmadığını belirtmek isteriz. 

Bu süreçte MNG Kargo markası ve şirketimizin itibarına zarar verebilecek her türlü içerikle ilgili yasal yollara müracaat hakkımızı saklı tuttuğumuzu belirtir, bu içerikle yayınlanan haberlerin tüm mecralardan ivedilikle kaldırılmasını rica ederiz."


son dakika son dakika haber MNG Kargo Carlos Ghosn