Nisa bebeğin bakıcısı konuştu, hastaneden son sağlık durumu hakkında açıklama yapıldı

Gündem haberleri
Nisa bebeğin bakıcısı konuştu, hastaneden son sağlık durumu hakkında açıklama yapıldı

Hastanede tedavi altında olan ve durumunun kritik olduğu belirtilen Nisa bebeğin bakıcısı konuştu.

ATT Büşra Durmaz'ın sütannelik yaptığı 3 aylık Nisa bebeğin beyin ölümünün gerçekleştiği iddia edilmişti. Bulunduktan sonra ambulans ile Çocuk Yuvası'na getirilen Nisa bebek bakıma alınmıştı.

7 kimsesiz çocuk ile birlikte bakılan Nisa bebeğin, hareket etmediği ortaya çıkınca hastaneye kaldırıldı.

Nisa bebeğin beyin ölümünün gerçekleştiği öne sürüldü. Bunun üzerine polis soruşturma başlattı. Olayla ilgili iki bakıcının şüpheli olarak ifadesi alındı.

HASTANEDEN SON AÇIKLAMA BU SABAH GELDİ

Hastaneden bu sabah yapılan açıklamada, Nisa bebeğin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Nisa bebeğin beyin ölümü iddiaları ise yalanlandı. Buna ilişkin tespit olmadığı, tetkiklerin devam ettiği yönünde açıklama yapıldı.

Öte yandan, Sabah'ta yer alan habere göre, yaklaşık bir hafta önce işe başladığı öne sürülen bakıcı D.Y.'nin ifadesinde; "Tek anne olarak çalışıyordum. Yuvaya geldikten sonra çocuklara mama vermeye başladım. Nisa bebek çok ağlıyordu önce ona verdim. Kucağıma alıp biberon ile besledim ve yatağına yatırdım. Diğer çocukar da ağladığı için tek tek besledim" dediği öne sürüldü.

"NİSA BEBEK HAREKETSİZDİ"

İddiaya göre bebeklerin beslenmesi bittikten sonra içeri giren bir temizlik görevlisi, Nisa bebeğin hareketsiz olduğunu fark etti. Görevli, bebeği alıp kurum doktoruna götürdü.

"TEMİZLİKÇİ, DOKTOR ODASINA GÖTÜRMÜŞ, ORADA MÜDAHALE EDİLMİŞ"

Bu arada çocukları yıkamak için odadan ayrıldığını öne süren D.Y. ifadesinde; "İkinci çocuğu almaya geldiğimde Nisa bebek yoktu. Temizlikçi, doktor odasına götürmüş orada müdahale edilmiş" dedi.

D.Y.'nin ifadesinin devamında; "Ben Nisa bebeğe ne olduğunu, boğazına bir şey kaçıp kaçamadığını, neden fenalaştığını, hareketiz duruma neden geldiğini bilmiyorum. Ben yatağa bıraktığımda gayet iyiydi. Benim ihmalim yok" dediği iddia edildi.

Kaynak: Haber Global TV

Büşra Durmaz nisa bebek