Nevşehir'de yakalanan 7 yabancı uyruklu kişi sınır dışı ediliyor

Nevşehir göçmen
Nevşehir'de yakalanan 7 yabancı uyruklu kişi sınır dışı ediliyor

 Nevşehir'de, 4'ü yurda yasa dışı yollardan girdiği belirlenen 7 yabancı uyruklunun sınır dışı edileceği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile İl Göç İdaresi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, göçmen kaçakçılığı kapsamında faaliyet gerçekleştirdi.

Bu kapsamda, ülkeye yasa dışı yolla girdiği tespit edilen 4, vize ihlali yapan 2 ve "G-87" (Genel Güvenlik Yurda Giriş Yasağı) tahdit kodu bulunan 1 yabancı uyruklu yakalandı.

İşlemleri tamamlanan yabancı uyruklular, sınır dışı edilmek üzere Kayseri Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

"G-87" (Genel Güvenlik Yurda Giriş Yasağı) nedir?

"Yabancı kişiler hakkında emniyet istihbarat, milli istihbarat teşkilatı gibi bazı kaynaklara dayanılarak G-87 tahdit kodu konulabilmekte ve bu kişiler sınır dışı edilmektedirler.

Burada uygulamada çoğu durumda karşılaştığımız istihbarat raporlarının gelişi güzel ve herhangi bir somut kanıta dayandırılmamasıdır. Çoğu durumda istihbarat, sadece şüpheye dayanarak yabancı kişi hakkında rapor oluşturup bunu Göç İdaresi’ne bildirmektedir. Bu durumlarda dava açılarak bu kodun kaldırılması mümkündür.

Ayrıca G-87 kodu konulan bazı kişilerin sınır dışı edilmesiyle kendi ülkelerinde hayatları risk altında olmaktadır. Daha önce Anayasa Mahkemesi önüne gelen bir dava da hakkında G-87 tahdit kodu konulan kişinin sınır dışı edilmesi halinde hayatının risk altına gireceği ve kişinin genel güvenlik açısından kesin bir tehlike arz etmemesi nedenleri gerekçe gösterilerek bu işlem iptal edilmiş ve kişi sınır dışı edilmemiştir."

 

Kaynak: AA

Nevşehir kaçak göçmenler göç idaresi