Nevruzu bahane ettiler, geçit verilmedi

Haber Merkezi
Belçika PKK/YPG Gündem haberleri

Belçika'da, terör örgütü PKK/YPG yandaşlarının nevruz provokasyonuna Türkler tepki gösterdi. Çıkan arbede polis müdahalesiyle son buldu. Olayda Türk asıllı bir kişi terör yandaşları tarafından darp edildi.

Belçika'nın Limburg bölgesindeki Heusden-Zolder ilçesinde terör örgütü yandaşları, araçlarına astıkları sözde bayraklar ve elebaşı Öcalan'ın posterleriyle tur attı. Bu sırada, Türklerin yoğun olarak yaşadıkları caddeden de geçtiler.

Belçika'daki Türkler provokasyona sessiz kalmadı, gruba tepki gösterdiler. iki grup arasında arbede yaşandi. bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Heusden-Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül, PKK/YPG yandaşlarının Türk asıllı bir kişiyi darbettiğini anlattı, "60 yıldır burada Batı Avrupa Türkleri olarak yaşıyoruz. Daha önce belediyemizde böyle bir olaya rastlamadık. Belediyemizin nüfusunun hemen hemen dörtte biri Türk kökenli vatandaşlarımızdan oluşuyor" dedi.

Yasin Gül, Belçika polisinin duyarlı davranışı sonucu PKK/YPG yandaşlarının şiddet ve provokasyonlarının önüne geçildiğine dikkat çekti.