Necip Hablemitoğlu'nun eşi ve kızından açıklama: Lütfen içinizden geçeni bize yazmayın

Necip Hablemitoğlu'nun eşi ve kızından açıklama: Lütfen içinizden geçeni bize yazmayın

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun katil zanlılarından olduğu değerlendirilen kilit şüphelinin yakalandığı haberinin ardından Hablemitoğlu'nun eşi ve kızından açıklama geldi.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastinin 17'nci yıl dönümünde, katil zanlılarından olduğu değerlendirilen kilit şüpheli N.G.B.'nin  (45) 10 Temmuz'da yakalandığı ve Dışişleri ile Adalet Bakanlıklarının iade süreci için çalışmalar yürüttüğü duyuruldu.

Şüpheli N.G.B. hakkında Ukrayna'da yaklaşık 3 ay süren tutukluluğunun ardından mahkemeden ev hapsi kararı verildi. N.G.B'nin Türkiye'ye iade edilmesi için Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın en üst seviyede devrede olduğu öğrenildi.

Hablemitoğlu'nun suikast şüphelisinin Ukrayna'dan iade edilmesi sonrası, 17 yıldır karanlıkta kalan cinayetin tüm şüphelilerine ulaşılması bekleniyor. 

Necip Hablemitoğlu'nun eşi ve kızından açıklama: Lütfen içinizden geçeni bize yazmayın - Resim : 1

KANİJE HABLEMİTOĞLU: LÜTFEN İÇİNİZDEN GEÇENİ BİZE YAZMAYIN

Öte yandan Necip Hablemitoğlu'nun kızı Kanije Hablemitoğlu Meduna, suikastın kilit isminin yakalanmasının ardından dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Kanije Hablemitoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Çocukken babalarını kaybetmiş insanların birer obje olmadığını ve zor zamanlar geçirdiklerini hatırlayarak lütfen içinizden geçeni bize yazmayın. Sokakta görseniz der miydiniz babanın katil zanlısı bulundu, hadi inşallah diye?" ifadelerini kullandı. 

Necip Hablemitoğlu'nun eşi ve kızından açıklama: Lütfen içinizden geçeni bize yazmayın - Resim : 2

BİR AÇIKLAMA DA EŞİNDEN GELDİ

Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu da sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, avukatı aracılığıyla basında çıkan haberlere vakıf olduğunu duyurdu. Detaylı bir açıklama yapacağının sinyallerini de veren Şengül Hablemitoğlu, "Bu kısa açıklama bir ön bilgilendirme olsun. Soruşturma dosyasına dair avukatımız aracılığı ile ben de son dakika olarak geçen bu bilgiye vakıfım. Ancak henüz net bir şey yok, sadece güçlü şüpheli diyelim. Öğleden sonra bir açıklamamız olacak. Sevgi ve saygılarımla" açıklamasını yaptı.

SUİKASTİN KİLİT İSMİ YAKALANDI

Necip Hablemitoğlu suikast