Bakan Nebati'den Akşener'e "Kayıp Balık Nemo" yanıtı

Meral Akşener Nureddin Nebati

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Haber Global ekranlarında yayınlanan “Başak Şengül ile Mesele Özel” programına konuk oldu. Bakan Nebati Akşener'in 'Nemo' benzetmesi ile ilgili, 'Meral hanımın sözlerine çok üzüldüm' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Haber Global ekranlarında yayınlanan “Başak Şengül ile Mesele Özel” programına konuk oldu. Türkiye ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

AKŞENER'İN 'NEMO' BENZETİLMESİYLE NE KASTEDİLDİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati: Ben haksızlık edildiğini düşünüyorum. Afet bölgesindeki insanlar da öyle düşünüyor. Çok da üzüldüm, bir metine bakarak yaptı o konuşmayı Meral Hanım. İlgili bakanlar sabah 5'te görevlendirilip illere gittiler, bizim üstlendiğimiz bütün bu işleri yönettik. İlk günlerde uyumadık, enkazın başındaydık. Onlardan kimse yoktu, geliyorlar, fotoğraf çektirip gidiyorlar. Biz çamurun içindeyiz, çünkü insanlar sizi görmek istiyorlar. Hanımefendi ve diğer liderler geldi Şanlıurfa'ya. Gelip, geçmiş olsun, nasıl gidiyor diye soracaklarına, biz aşağıda çamurdayken, köprünün başında basın toplantısı düzenleyip bize bakıp gidiyorlar. 6'lı masa olarak gelmişlerdi ama gelişleri gidişleri bir saat sürmedi.

-Toplantı yaparken 'devlet nerede?' diye tweet atıyorlar. Bütün bakanların sahada olduğu zaman bu bakan nerede demek, yazılı metinden söylemesi, ne yaptıklarının farkında değiller demektir bu. Bir bakıyorsunuz sosyal medyada doğru olmayan bilgilerle insanları galeyana getirmek, ergen tweetleri diyorum ben bunlara. Moral bozucu ve bölücü nitelikteki söylemler beni rahatsız ediyor.

MERAL HANIMIN SÖZLERİNE ÇOK ÜZÜLDÜM

-Aileme bulaşmayın, bana bulaşmayın hakaret etmeyin her zaman söylediğim bir şeydi. Enflasyon verdim size, çok zorlu bir dönemde göreve geldim, bu kadar sıkıntılı bir dönemde geliyorsunuz ve bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz, sonra savaş geliyor, dünya bunun altında kıvranırken...

-İstedikleri kadar skeç yapıyorlar, onu yapıyorlar. Ben rahatsız olmuyorum ki. Skeçleri de izliyorum. Üzülüyorum, hakaret etmeyin ama hakları da teslim edin.

-Çok alındım ben, Vali vardı. Bana gelip deselerdi ki geçmiş olsun, ben de büyük bir onurla Sayın Genel Başkanlara bilgi verirdim ve teşekkür de ederdim, acımıza ortak oldunuz diye, ben Şanlıurfalıyım çünkü.

-'Nemo' demek ayıp. Bir de bilmiyorlar, izleyin. Yıllar önce ilk filmini eşimle izledim, annesine ulaşmaya çalışıyor, öylesine bir çabayla gidiyor ki, okyanuslardaki girdapların içine giriyor ve yılmıyor. İşin sonunda yapmış olduğu çabanın karşılığını alıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Nureddin Nebati hazine ve maliye bakanı Meral Akşener Haber Global