Navigasyonu terör için kullanmışlar!

Mersin

Mersin'de polis evine düzenlenen ve 1 polisin şehit olduğu saldırıda, terör örgütü PKK'nın bir coğrafi konumlandırma uygulaması kullandığı ortaya çıktı. Telefondaki uygulama ile Mersin'deki birçok yerin konumunun ve güzergahının işaretlendiği anlaşıldı.

Haber Global muhabiri Murat Karataş'ın haberine göre, terör örgütü PKK tarafından polis evine eylül ayında düzenlenen saldırıda 1 polis şehit olmuştu. Saldırıdan sonra iki teröristin cep telefonları incelendi. İnceleden cep telefonlarının içeresinde sim kartı olmadığı ortaya çıktı. Çünkü teröristler sinyal izi bırakmak istememişti. Terör uzmanlarının dikkatini çeken bir başka şey daha vardı. Telefonlarda bir coğrafi konumlandırma uygulaması bulundu. Eylem için keşif yapan teröristin keşfe ilişkin koordinatları uygulama üzerinden diğer teröristlere ilettiği anlaşıldı.

Eylem yapan teröristlerin Mersin haritasını da bu uygula ile telefonlarına indirdikleri, eyleme geçtikleri sırada da uygulamayı uydu konumlandırma sistemi üzerinden çevrimdışı olarak kullandıkları ortaya çıktı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Mersin PKK uygulama telefon navigasyon