Narin Güran soruşturmasında flaş gelişme: Telefon kayıtlarına ulaşıldı, tutuklu amca yeniden adliyede!

HABER MERKEZİ
Narin Güran Diyarbakır

Son dakika haberine göre; Narin Güran soruşturması kapsamında tutuklanan ilk kişi olan amca Salim Güran, yeniden ifadesi alınmak üzere savcılığa getirildi. Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran gözaltına alındı. Serbest bırakılan 15 yaşındaki R.A. için yeniden gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada 2 Eylül’de tutuklanan amca Salim Güran, yeniden ifadesine başvurulmak üzere adliyeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran gözaltına alındı. Serbest bırakılan ve Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen 15 yaşındaki R.A. için yeniden gözaltına alındı.

SİLİNEN TELEFON KAYITLARI SAVCILIKTA

Öte yandan amcanın telefonundan sildiği birçok mesaj ve ses kaydının da geri getirildiği belirtildi. Halk TV'den Ferit Demir'in haberine göre, Salim Güran bu kayıtların geri getirilmesi sonrası yeniden ifadeye çağrılırken Baro'nun atadığı avukatı kabul etmedi. Ailenin özel bir avukat tuttuğu belirtildi.

TUTUKLU SAYISI 10’A YÜKSELDİ

Soruşturma kapsamında ilk tutuklana amca Salim Güran'ın aracında DNA tespit edilmişti.

Narin'in cansız bedenini dere yatağında saklayan itirafçı Nevzat Bahtiyar verdiği son ifadede katil zanlısı olarak amca Salim Güran'ı işaret etmişti. 

Narin Güran'ın annesi Yüksel (44), ağabeyi Enes (18), amcası Fuat Güran (41), kuzenleri Muhammet Kaya (23) ve Birsen Güran (19), yengesi Maşallah Güran (46), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve tutuklu amcası Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen Mehmet Selim Atasoy (40) olmak üzere 8 kişi tutuklandı.

2 Eylül'de gözaltına alınan amca Salim Güran ile Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından gözaltına alınan komşusu Nevzat Bahtiyar, 11 Eylül'de tutuklanmıştı. Böylece olayla ilgili tutuklu sayısı 10’a yükseldi.