Narin cinayetinde annenin savcılık ifadesi ortaya çıktı! Amca Güran'ı olay günü neden 3 kez aradı?

Haber Merkezi
Gündem haberleri Narin Güran Asayiş son dakika haber
Narin cinayetinde annenin savcılık ifadesi ortaya çıktı! Amca Güran'ı olay günü neden 3 kez aradı?

Diyarbakır'da 21 Ağustos tarihinde kaybolan ve 19 gün sonra evlerinin yakınındaki Eğertutmaz deresinde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma derinleşiyor. Soruşturma kapsamında aracında küçük kızın DNA'sı bulunan amca ile itirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklanmıştı. Gözaltındaki şüphelilerden anne Yüksel Güran ise bugün savcılıkta ifade verdi. Olay günü amca Salim Güran'ı üç kez aradığı iddiasını reddederek aralarında bir ilişki olmadığını söyledi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Maahllesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül tarihinde evlerinin yakınlarındaki Eğertutmaz deresinde taşların ve ağaç dallarının altına gizlenmiş şekilde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturması devam ediyor.

Duruşma kapsamında aracında DNA'sı bulunan amca Salim Güran ile itirafçı olan komşusu Nevzat Bahtiyar tutuklandı.

Anne, baba, diğer amcalar ve ağabeylerin de arasında olduğu 22 zanlının ise adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler arasında olan zanlı anne Yüksel Güran'ın savcılıkta verdiği ifadesi ortaya çıktı.

Anne Güran, olay günü amca Güran'ı 3 kez üst üste aradığını reddetti. Aralarında bir ilişki olup olmadığına yönelik soruya ise 'hayır' şeklinde cevap verdi. 

"Narin seni ve amcayı gördüğü için mi öldürdünüz?" şeklindeki savcının sorusuna "Hayır kesinlikle öyle bir şey yok" şeklinde cevap veren anne Güran, savcının saat 15.15'te amcayı neden 3 kez üst üste aradığı sorulması üzerine ise "Bir kez yanlışlıkla aradım. Başka da kendisini aramadım." yanıtını verdi.

Savcı cevap üzerine "Telefonunu başka birisi kullanıyor mu?" diye soru sordu. Yüksel Güran "Hayır" dedi ancak o iki aramayı açıklayamadı.

Yüksel Güran, "Salim ve Nevzat‘ın arası çok iyiydi. Sürekli birlikte bir yerlere gidiyorlardı. Bizim de aile olarak kimseyle bir husumetimiz yoktur. Narin'i kimin kaçırdığını kimin öldürdüğünü bilmiyorum" dedi.

Amca Salim Güran ile baba Arif Güran ile evlenmeden önce bir ilişkisi olup olmadığı sorulan anne Yüksel Güran, evliliğinden önce de bir ilişkisi olmadığını ve mutlu bir ailesi olduğunu söyledi. 

AĞABEY ENES GÜRAN'IN İFADESİ DE ORTAYA ÇIKTI

Milliyet'te yer alan habere göre, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen şüpheliler arasında yer alan Narin Güran'ın ağabeyi Enes Güran'ın da ifadesi ortaya çıktı. Enes Güran ifadesinde şunları söyledi:

"Ben aslında Malatya'da yaşıyorum. Ağabeyim askere gidecek diye köye geldim. Geç saatte geldim. Sabah kahvaltı yaptık. Narin öğlen camiye gitmek üzere ayrıldı. Ben de çok yorgundum uyudum. Bir ara bir arkadaşım aradı, yarı uykulu konuştum tekrar uyudum. 16.00'a kadar uyudum. Ben aslında Malatya'da yaşıyorum. Ağabeyim askere gidecek diye köye geldim. Geç saatte geldim. Sabah kahvaltı yaptık.

Narin öğlen camiye gitmek üzere ayrıldı. Ben de çok yorgundum uyudum. Bir ara bir arkadaşım aradı, yarı uykulu konuştum tekrar uyudum. 16.00'a kadar uyudum. Dışarı çıktım. Akşama eve geldiğimde 19.11'de annem Narin nerede dedi. Bilmiyorum dedim. 16.00'da uyandığımda annem evdeydi, yanında komşumuz vardı. Ama annemin kaçta eve geldiğini uyuduğum için hatırlamıyorum. Ben kardeşimi çok severdim. Kimse ile husumetimiz yok. Kimin neden böyle bir eylemde bulunacağını anlamıyorum.

Kardeşim Narin'i Nevzat bıraktıysa, bunu ancak birinin tehdit ve para ile yaptırılacağını düşünüyorum. Çünkü Nevzat ekonomik olarak güçsüz ve sönük bir kişiliktir. Kendisine böyle bir olayda para için tehdit edilse yapabilir, ya da korkarak yapmış olabilir. Narin'i arama çalışmalarında Nevzat sadece bir kez yanımıza geldi. Salim Güran, Nevzat'ı tehdit ettiyse, Nevzat buna karşı koyamayacak kadar korkak bir insandır. 

Narin'i ararken mısır koçanları her yerimize çarpıyordu. Sonra hastaneden bize bir çocuk öldüğü haberi geldi gidip baktık, Narin olmadığını gördük. Döndükten sonra olaylara üzüntüden kendime yumruk attım. Sonra adli tıpa götürüldüğümde küçük çizikler de olduğunu fark edince, mısır koçanları tarafından olabileceğini fark ettim."