Nagehan Alçı: Başkanlık sistemi kutuplaşmaya neden oldu

Nagehan Alçı: Başkanlık sistemi kutuplaşmaya neden oldu

Buket Aydın'la Tarafını Seç programının bu akşamki konuklarından Nagehan Alçı, başkanlık sisteminin Türkiye'ye iyi gelmediğini ve sistemin kutuplaşmaya neden olduğunu ileri sürdü.

Buket Aydın'ın sunduğu Tarafını Seç programının bu akşamki konukları gazeteci Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı oldu. Farklı formatıyla dikkat çeken Tarafını Seç programının konuğu Alçı, Aydın'ın kendisine yönelttiği, başkanlık sistemini savunurken parlamenter sisteme dönüşü destekleyen açıklamalarına ilişkin soruya şu şekilde cevap verdi:

"Ali Çağatay'ın radyo programından önce de iki yazı yazdım. Orada iki yazımı neden yazdığımı anlatmaya çalıştım. Bana karşı birçok itham gelince onlarla ilgili bir yazı daha yazdım. Önemli olan sistemin doğru işlediği bir evreye gidilmesidir. ben zamanında doğru işleyen bir başkanlık sisteminin Türkiye'ye fayda sağlayacağını söyledim. Hala da aynı yerdeyim.

BU SİSTEM TÜRKİYE'YE İYİ GELMEDİ

Güçlerin erklerin birbirlerini dengelediği, güçlü bir meclis olsa güçler birbirini dengeleyebilse bu Türkiye'nin önünü açar. Mevcut sistemin şu an geldiğimiz noktada tıkandığını görüyoruz. Yargının ve meclisin güç kaybettiği bir tablo ile karşı karşıyayız. İktidarın yalnızca yüzde 50 artı 1 ile belirlendiği sistem Türkiye'ye iyi gelmedi. Bunu sokakta da görüyoruz. O kadar kutuplaştık ki kendi okul arkadaşlarımla bile bazı konuları konuşmamak için bir araya gelemiyoruz."

Kaynak: Haber Global TV

Nagehan Alçı Rasim Ozan Kütahyalı haber global tarafını seç Buket Aydın Tarafını Seç