MYK sonrası Ömer Çelik'ten kritik açıklamalar: Türkiye burada yüzde 100 haklıdır, Yunanistan korsan bir devlettir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunarak Doğu Akdeniz'deki gerilime ilişkin "Türkiye yüzde 100 haklıdır, Yunanistan korsan bir devlettir. Macron'un kırmızı çizgi tabirini ise kendisine iade ediyoruz" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları: 

GİRESUN'DAKİ SEL FELAKETİ

Ender rast gelebilecek felaket söz konusuydu. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaraların sarılması için insan üstü mücadele yapıldı. Kapanan 118 köy yolunun tamamı açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile 24 milyonluk kaynak sağlandı. Giresun'da böyle bir felaketin daha yaşanmaması için 1 milyar 290 milyonluk yeni proje hayat geçirilecek

KOBİ'LER İÇİN FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ

Mahsur kalan vatandaşlarımız sağ salim kurtarıldı. 118 köy yolun tamamına ulaşım sağlanmıştır. Halen 434 iş makinasıyla enkaz kaldırma çalışmaları ve temizlik çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanımız da açıkladı, esnaflarımıza 50 bin liraya kadar zararı olanlara tamamı hibe olarak verilecek. KOBİ'ler için 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği devreye sokuldu. Belediyeler altyapı çalışmaları için 25 milyon lira hibe edilmiştir.

Konut, işyeri, diğer hasarlar için nakti yardım yapılmıştır. Oradaki insanımıza psiko destek verme çalışmaları devam ettirilmektedir. Bir daha böyle felaketin tekerrür etmemesi için yapılacak işler var. İlk etapta 120 milyon liralık bütçeyle bent yapımı, islah, köprü yapımı gerçekleştirilecek, oradaki kum ve çakıl ocakları kapatılarak dereler kontrol altına alınacak. Bir kez daha vatantaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ifade ediyoruz. 

MALAZGİRT VE 30 AĞUSTOS KUTLAMALARI

Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Malazgirt zaferi görkemli bir şekilde kutlandı. Diğeri de 30 Ağustos'taki bayramımızdı. Sultan Alparslan'ın önderliğinde yapılan Malazgirt'le birlikte Anadolu'ya geldik, Kurtuluş Savaşımızın Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde yapılanla biz buradayız ve bir yere gitmiyoruz mesajını verdik. Birinde buraya geldik, diğerinde de bizi buradan göndermek isteyenlere asla gitmiyoruz, burada kalmaya devam ediyoruz dedik. Sultan Alparslan'ı ve Gazi Mustafa Kemal'i bir kez daha minnetle, saygıyla, rahmetle andık.

Milli günlerimiz arasında hangisi diğerinden üstündür gibisinden sanal yarışlar oluşturmaya çalışanlar travmaya dönüştürme siyasetlerine devam ediyorlar. Bu millet birdenbire ortaya çıkmadı. Bir kökü var geleneği ve yaşadığı pekçok sosyal ve siyasi olaylar var. Tamamen yalan ve fitneye dayalı propaganda yapıldı. İçişleri Bakanlığı'nın yasakladığına dair baştan aşağı yalanlar söylendi.

Bu sene Kovid tedbirleri sebebiyle İletişim Başkanlığımızın organize ettiği 300 İHA ile yapılan ışık gösterisi herkesin beğenisin ikazandı. Bu yalanlar çok çabuk şekilde oluşturuluyor ve hızlı bir şekilde yayılıyor. Bir fitne şebekesi hemen çalışmaya başlıyor. Sosyal medyada gündem oluşturuyorlar. Uygulanan tedbirler bu yıl içerisinde 23 Nisan, 19 Mayıs'ta da sözkonusuydu. 15 Temmuz'da da sözkonusuydu. Ramazan ve Kurban bayramlarındaki bayramlaşma için de sözkonusuydu.

Tarihimizi bölmeye çalışan bu siyasi yaklaşımları ve bunların peşinden sürüklenenleri bir kere daha uyarmak istiyoruz. Bu iş sağlıklı bir şey değil. Milletin tarihi pastanın dilimleri gibi isteyenin dilimi alacağı bir yapı değildir. Tarihi olmayanın tarifi olmaz. Malazgirt'ten 30 Ağustos'a kadar aynı şekilde birlik ve tazelikle hatırlatılması bir kazanım olarak görülmelidir. 

DEAŞ'LA MÜCADELE

DEAŞ'la mücadele çok önemlidir. 50'ye yakın ülkenin oluşturduğu koalisyon DEAŞ'la karadan bir başarı elde edemedi. Bu İslam ve insanlık düşmanı örgütle karada da mücadele vererek en ağır kaybı verdirmiş bir ülkeyiz. DEAŞ'la mücadele konusunda sesi en çok çıkanlar PKK ve PYD gibi terör örgütlerine destek verenler oldular. Bunlar esasında birbiriyle alışveriş içerisinde olan örgütlerdir. Doğrusu bunların hepsiyle güçlü bir şekilde mücadele etmektir. Bugün DEAŞ'ın sözde Türkiye emirinin yakalanması gibi çok önemli bir operasyona emniyet güçlerimiz imza attı. Bu şahsın siyasileri kaçırmak şeklinde planları ele geçirildi. Türkiye içerisinde eylem planlarının olduğu görüldü.

İçişleri Bakanlığımızı, emniyet teşkilatımızı, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu örgütle mücadelenin en güçlü şekilde sürdürüleceğini ifade etmek istiyorum.

Bir hemşire kardeşimize dönük olarak hepimizin canını sıkan, hepimizin tiksindiği bir tweet atıldı. O da Antalya emniyeti tarafından gözaltına alındı. Bir kez daha emniyeti tebrik ediyoruz. 

SALGINDA UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ

İstiklal marşının okunmasıyla eğitim dönemi başladı. 18 Eylül'e kadar uzaktan yürütülecek. Uzaktan eğitim TRT ile TRT Eba kullanılarak verilcek. Milli Eğitim Bakanlığımız yüzyüze eğitime geçmeyi planlamakta. Eba canlı ders uygulaması ile öğretmenler öğrencileriyle canlı ders yapabilecek. Değerli öğretmenlerimiz çevrim içi ile canlı derslerini gerçekleştirecektir. 20 bin sözleşmeli öğretmen alındı. Türkiye'nin eğitim konusundaki seferberliği ve gücü artarak devam ediyor.

Cihaz ve internet erişiminde yaşanan sorunlara bakanımız gayet şeffaf bir şekilde cevap veriyor. 1,5 milyon civarında bu sorunu yaşayan öğrencimiz olduğu söyleniyor. Bu ihtiyaçların giderilmesi için Eba destek noktaları açıldı. Öğrencilerimiz bu noktadan eğitimlerini alabilecekler.

Televizyon temine konusundaki çalışmalar tamamlandı, bilgisayar temini çalışmaları halen devam ediyor. Telefon oparatörleri ücretsiz interneti öğrencilerimize sağladı. Eba eğitim programı dünyada en çok tıklanan üç internet sitesinden biridir. Türkiye bu konuda takdir görmektedir. Bu programdan yararlanmak isteyen başka ülkelere Türkiye yardım etmektedir. 

DOĞU AKDENİZ'DEKİ GELİŞMELER

Türkiye burada yüzde 100 haklıdır, Yunanistan korsan bir devlettir. Yunanistan boyundan büyük işlere kalkışıyor. Yunanistan'ı ilgilendiren hiçbir konu yok. Meis Adası'nın herhangi bir kıta sahanlığı olamaz. 

"AYNEN MACRON'A İADE EDERİZ"

Buradaki sınırlarımız bellidir. Hepsi BM'ye bildirilmiştir. İlan ettiğimiz ve bildirdiğimiz hudutlarda sondaj faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Macron bizim kendi sahamızda sondaj çalışması yapmamızı kırmızı çizgi ilan ediyorsa biz o kırmızı çizgiyi aynen Macron'a iade ederiz. Macron gibi bir devlet başkanı nasıl konuşacağını bilmesi gerekir. Türkiye'nin ciddiye alması mümkün değildir.

Yunanistan güvenilir bir muhatap arıyorsa, Türkiye'den daha güvenilir bir muhatap yoktur.

YUNANİSTAN'IN MEİS ADASI'NA ASKER SEVKİYATI

Buraya silahlı güç gönderilmesi meşru değildir. Mavi Vatan konusunda şaka kaldırmayacağımızı veya sonradan özür dilenecek bir eylemin özrünü kabul etmeyeceğimizi şimdiden ifade ediyoruz. Fransızların oraya Rafale uçaklarını getirerek ya da Güney Kıbrıs'la tatbikat yaparak elde edeceği hiçbir şey yok. Bütün bu diplomasinin sonucu Yunan hükümetinin ağır yenilgisiyle sonuçlanacaktır

OTOMOBİLDE ÖTV ZAMMI

Kovid sürecinde tüm dünya gibi türkiyenin de iinden geçtiği sıkıntılar var, pek çok destek paketi açıkladık, bunun yanında da alınması gereken tedbirler oluyor. o çerçevede rasyonel önlemler alıyoruz.

BARIŞ ATAY'A SALDIRI

Bir milletvekili sıfatı taşıyan birisi, bu sıfata yakışmayan bir şekilde İçişleri bakanımıza 'tecavüzün kollayıcısı' diyor. Bu milletvekilinin ahlaksız sözünü görmezden geliyorlar, sonra İçişleri bakanımızın buna verdiği cevap üzerinden siyaset üretmeye çalışıyorlar. Birisi çıkıp da böyle bir saygısızlık yaptığı zaman İçişleri bakanımızın verdiği cevabı aynen veririz. İçişleri bakanımız doğru yapmıştır.

Bu terbiyesizliği gömeden verilen cevabı şiddetin kışkırtıcılığı olarak görmek ikinci bir terbiyesizliktir. Burada kınanması gereken o milletvekilidir.

Birisi İçişleri bakanımızın kişilik haklarına saldıracak, o kişilik haklarını koruduğu için saldırıyı kışkırtmakla suçlanacak. Böyle bir şey olabilir mi? Hepimiz saldırıya tepki gösterelim ama İçişleri bakanına yapılan saygısızlığı da görelim. Bu ahlaksız bir denklemdir.
 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK