Mustafa Sarıgül: İmamoğlu'nun açıklamaları ile taş yerine oturmuştur

Gündem haberleri Mustafa Sarıgül

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Haber Global'de İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarını değerlendirdi.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Haber Global'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarını değerlendirdi.

Sarıgül'ün Haber Global'deki açıklamaları şöyle:

Ben de Sayın Faik Öztrak'ın, Özgür Özel Bey'in görüşlerine katılıyorum. Sayın İmamoğlu, İBB adayı olma yönünde niyeti olduğunu beyan etti. Sayın Genel Başkanımız da görevlerine devam etmesi, başarılarına başarı katması konusunda değerlendirmesi oldu. Genel Başkanımız ile Sayın İmamoğlu'nun görüşlerinin örtüştüğünü görmek beni mutlu etti.

Aday olmanın usul ve süreçleri tamamlandıktan sonra Sayın Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a aday olarak hizmet etmesi kesinleşirse her CHP'linin yapması gereken olay, her noktada yerel seçimlerde CHP adaylarına bir oy daha nereden kazandırabiliriz, onun hesabı içinde olmak lazım. Önemli olan kişiler değildir, önemli olan CHP'nin kurumsal kimliğidir.

1975'ten beri CHP'nin her kademesinde görev yapan bir arkadaşınız olarak şunu ifade etmek isterim. Hiç kimse partinin üstünde değildir. Bizi var eden güç, CHP'nin kurumsal kimliğidir. CHP'nin kurumsal kimliği kimi aday gösterirse bizim görevimiz o aday etrafında, milletvekilleri olarak parlamento grubu olarak bu çalışmalara devam etmek.

Keşke 2.5 aydır, Türkiye CHP'mizi konuşmasaydı. Keşke 2.5 aydır CHP, parti içi mücadelelerle anılmamış olsaydı. Keşke muhalefet enerjimizi Türkiye'nin sorunlarına harcamamız olsaydık. Bugün görüyorum ki Sayın İmamoğlu'nun açıklamalarından, zararın neresinden dönersek kardır. Taş yerine oturmuştur. CHP zora düştü diye zil takıp oynayanlar biraz şaşkına dönmüştür.

 

Kaynak: Haber Global TV

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu taş