Mustafa Kayhan kimdir? Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan nereli, kaç yaşında?

haberler
Mustafa Kayhan kimdir? Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan nereli, kaç yaşında?

Et fiyatlarına yapılan zamları "Uzun kuyruklar oluyordu, o yüzden zam yaptık" açıklamasıyla savunan ESK Genel Müdürü Osman Uzun görevden alındı. Peki Mustafa Kayhan kimdir? Et ve Süt Kurumu'nun yeni genel müdürü Mustafa Kayhan nereli, kaç yaşında?

Et ve Süt Kurumu'nda geçen hafta açıklanan zamlardan sonra görev değişimi yaşandı. Kurum; kırmızı et ürünlerinde yüzde 48, beyaz ete ise yüzde 15 zam yapmıştı. Söz konusu zam sonrası eleştirileri yanıtlayan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun, "Bizim fiyatlar çok düşüktü, uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu yüzden fiyatları artırdık" sözlerini kullanmıştı. Bu açıklaması ile birlikte eleştirilerin hedefi olan Osman Uzun, bu akşam görevden alındı. Yerine ise Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan atandı.

Atama kararından sonra yeni genel müdür Mustafa Kayhan, vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlanmış durumda. Peki, Mustafa Kayhan kimdir? Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan nereli, kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Mustafa Kayhan kimdir

MUSTAFA KAYHAN KİMDİR?

Eski Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, 2013 senesinde Mehdi Eker’in bakanlığı döneminde Hayvancılık Genel Müdürlüğü’ne getirilmişti. Faruk Çelik döneminde bir süre daha bu görevde bulunan Kayhan, 2016 senesinde ise görevden alınmıştı.

Göreve başlayan Mustafa Kayhan, kurum daire başkanlarının da hazır bulunmuş olduğu devir teslim töreninde yapmış olduğu konuşmada, temel önceliklerinin üreticilerin refahı ve tüketicilerin gıdaya erişimi konusu olduğunu belirtti.

Dünya üzerinde yaşanan sorunların ülke tarımına ve hayvancılığına olan etkileri ile gıda ve tarım ürünleri hakkında yaşanan küresel sorunları yakından takip etmiş olduklarını dile getiren Kayhan, "Kurumsal olarak alınması gereken önlemleri almaya ve hükümetimizin tarım ve gıda politikaları ile ilgili kararlarını en kısa ve en doğru şekilde uygulamaya gayret edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Kayhan, ESK’ya verdiği hizmetlerden dolayı Osman Uzun’a teşekkür etti.

Kaynak: Haber Global TV

mustafa kayhan et ve süt kurumu osman uzun ESK