Murat Karayalçın, Muharrem İnce istediği için mi devreye girdi? Karayalçın iddialara cevap verdi

CHP'nin önde gelen isimlerinden olan eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Muharrem İnce'nin isteği üzere devreye girmediğini, parti büyüğü olarak resen devreye girdiğini ifade etti.

CHP'nin ağır topu ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, bir hareket başlattığını söyleyen Muharrem İnce ile görüşmüştü. Karayalçın, görüşmeye dair izlenimlerini Saynur Tezel'in sunduğu Kayıt Altında programında anlattı.

Muharrem İnce'nin parti kuracağı kanısında olmadığını belirten Karayalçın "Bu 2023'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday adaylığı çalışmasıdır. Masa devrilmedikçe İnce'nin böyle bir çalışmayı başlatması sorun olarak görmemek gerekir" dedi.

İnce ile yaptığı toplantının dostane bir havada geçtiğini belirten Karayalçın "Parti kuracak mısınız diye sormadık İnce'ye. Görüşmede İnce'nin bir parti kurmayacağı yönün izlenim edindim." dedi.

Muharrem İnce'nin bugün yapacağı açıklamayı hatırlatan Karayalçın, CHP açısından bir olumsuzluk olacak bir durum beklemediğini söyledi.

Karayalçın, Muharrem İnce'nin isteği üzere devreye girdiğine dair iddialara da cevap verdi. Karayalçın "Öyle bir şey olmadı. Partinin büyükleri vardır. Parti sorunla karşı karşıya olduğun parti büyükleri devreye girer. Kimsenin bir talepte bulunmasına gerek yok. Parti büyükleri resen devreye girer" diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Global TV

Muharrem İnce CHP