Muharrem İnce'nin 'çekilme' kararı dış basında: BBC, Financial Times, Bloomberg, France 24, Al-Jazeera...

Muharrem İnce 2023 Seçimleri 14 Mayıs Seçimleri Cumhurbaşkanlığı
Muharrem İnce'nin 'çekilme' kararı dış basında: BBC, Financial Times, Bloomberg, France 24, Al-Jazeera...

Cumhurbaşkanı adayları arasında olan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin çekiliyorum kararı alması dış basında da ses getirdi. Aralarında BBC, Financial Times, Al-Jazeera'nın da olduğu medya kuruluşları bu kararın seçime olası etkilerini yazdı. İşte o başlıklar...

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı. İnce, "Memleketim için bunu yapıyorum" dedi.

İnce'nin bu kararı dış basında da büyük ses getirdi. İşe o başlıklardan dikkat çekenleri...

BBC

"Muharrem İnce: Seçimden önce dramatik bir şekilde çekildi

BBC haberinde Türkiye'de son yılların en çekişmeli Cumhurbaşkanlığı seçimine 3 gün kala dört adaydan biri olan Muharrem ince'nin yarıştan çekildiğini yazdı. Haberde İnce'nin muhalefetin oylarını bölmekle suçlandığı ve bu yüzden baskı altında olduğu kaydedildi.

France 24

"Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı yarışından çekildi"

France 23, Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı seçiminden çekilmesinin muhalefetin şansını artırdığını yazdı. Haberde İnce hakkında üstünde oynanmış görüntüler yayınlandığı ve karalama kampanyasının hedefi haline getirildiği vurgulanırken bir önceki seçimde İnce'nin Erdoğan'ın rakibi olduğu ve kaybettiği de hatırlatıldı.

Bloomberg

"Cumhurbaşkanı Adayı İnce oylamaya günler kala çekildi"

Bloomberg haberinde Muharrem İnce'nin Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçiminden çekildiğini yazdı. haberde İnce'nin 2021'de kendi partisin kurmak için ana muhalefetten ayrıldığı ve son günlerde bir karalama kampanyasının hedefi olduğunu yazdı.

Al-Monitor

Türkiye seçimleri: Cumhurbaşkanı adayı İnce yarıştan çekildi

Al-Monitor haberinden Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan karşısındaki şansını artırabileceği yorumunda bulundu. Haberde İnce'nin çekilirken herhangi bir adayı destek vermediğine de dikkat çekildi.

Al-Jazeera

"Seçime günler kala İnce, Cumhurbaşkanlığı yarışından çekildi"

Al-Jazeera haberinde İnce'nin çekilmesinin Erdoğan'ı geçmeye çalışan muhafelete olası bir destek sağladığını yazdı.

Middle East Eye

"Türkiye seçimleri: Cumhurbaşkanı adayı İnce çekildi"

Middle East Eye'ın haberine İnce'nin hakkında çıkan karalama kampanyasının ardından çekilme kararı aldığını duyurdu. İnce'nin seçimi kazanmaya uzak olduğu da vurgulandı.

Financial Times

Cumhurbaşkanı adayı İnce, seçime günler kala yarıştan çekildi

FT haberinde İnce'nin çekilmesinin Kılıçdaroğlu'nun şansını artırmasının beklendiğini yazdı. Haberde analistler Muharrem İnce'nin çekilme kararının ardından İnce taraftarlarının Kılıçdaroğlu'na destek vermediğini söylediği de vurgulandı. İnce'nin adının oy pusulasından çıkarılmayacağına da değinildi. Haberin sonunda seçimin ikinci tura kalma olasılığının yüksek olduğuna da dikkat çekildi.

cumhurbaşkanlığı seçimleri Muharrem İnce BBC dış haberleri Dış Basın Financial Times