Muharrem İnce'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt: AK Parti'den ayrılana "Ümmeti bölmeyin", CHP'den ayrılma iddialarına...

Muharrem İnce'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt: AK Parti'den ayrılana "Ümmeti bölmeyin", CHP'den ayrılma iddialarına...

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Muharrem Bey'in parti kulması en doğal hakkıdır" sözlerine yanıt verdi. İnce, "Çamaşır makinesi satışlarına sığınarak yaptığı açıklamalar, yakında emekli siyasetçi olacağının müjdesini vermektedir" dedi

CHP'den ayrılarak parti kuracağı iddialarıyla gündeme gelen Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başanı Recep Tayyip Erdoğanın Türkiye ekonomisini anlatırken verdiği 'buzdolabı' örneğini eleştirken, "AK Parti Genel Başkanı'nın çamaşır makinesi satışlarına sığınarak yaptığı açıklamalar yakında emekli siyasetçi olacağının müjdesini vermektedir" dedi. Erdoğan'ın parti kurmasının en doğal hakkı olduğu sözlerini de yorumlayan İnce, "Bir tarafta AK Parti’den ayrılanlara “Ümmeti bölmeyin”, CHP’den ayrılma iddialarına “en doğal hakkı” deniliyor" ifadelerini kullandı.  
 
Ayasofya'daki cuma namazı çıkışı kendisine döviz ve altındaki hareketlilik sorusu yöneltilen Erdoğan, “Buzdolabı satışlarına bakıyoruz. 2002’de 1 milyon 88 bindi. 2017 itibariyle 3 milyon 107 bin, 2019’da ise 2 milyon 486 bin adede çıktı” yanıtını verdi. 
 
CHP'li Muharrem İnce, Erdoğan'ın söz konusu açıklamasına atıfta bulunarak, Twitter hesabından şunları yazdı:
"AK Parti Genel Başkanı'nın çamaşır makinesi satışlarına sığınarak yaptığı açıklamalar yakında emekli siyasetçi olacağının müjdesini vermektedir. Türkiye’nin tırmanışını göremiyoruz ama kendisinin inişi yakındır. Bu iniş gerçekleştiğinde Türkiye tırmanışa geçer."

"MUHARREM BEY'İN EN DOĞAL HAKKIDIR"
Erdoğan, CHP'li İnce'nin parti kurma iddialarına ilişkin ise "Bu tür şeylere yabancı değiliz. Bizim içimizden de birileri ayrıldı, gittiler. Bu parti kuruluşları nereye varır bilemem. Sayın Muharrem Bey’in en doğal, en tabii hakkıdır, eski bir siyasetçidir" ifadesini kullandı. 

Twitter'dan yaptığı paylaşımda bu açıklamaya da yanıt veren İnce, şunları yazdı:

"Bir tarafta AK Parti’den ayrılanlara “Ümmeti bölmeyin”, CHP’den ayrılma iddialarına “en doğal hakkı” deniliyor. Diğer tarafta ise AK Parti’den ayrılanlar demokrasi kahramanı, CHP’de rahatsız olanlar sarayın adamı. Yok birbirlerinden farkları..."

Muharrem İnce cumhurbaşkanı erdoğan