Muharrem İnce'den 'Beştepe' iddiasına yanıt

son dakika son dakika haber

"Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğü" iddia edilen Muharrem İnce, konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. İnce, "Genel Başkanı bu sorunu çözmeye davet ediyorum. Bu sorunu çözmeden CHP yola devam edemez" dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski milletvekili Muharrem İnce, "CHP'li bir ismin Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğü" iddiasıyla ilgili Yalova'daki evinde basın toplantısı yaptı. 

İnce’nin açıklamalarından satır başları şöyle: 

Bu toplantıyı neden Ankara’da değil de köyümüzde yapıyoruz. Bir kere emin ellerdesiniz. Dedemin dedesinin arazisindesiniz. Helal arazidesiniz.

5 gündür Türkiye “saraya gitti gitmedi” bunu konuşuyor. Bu yalan haber çıkınca hissettim. Burada bir tezgah var dedim ve hemen sabahın köründe arkadaşlara bir açıklama yapalım burada bir tezgah var dedim.

Sayın genel başkan bir TV programında şaşırmadım dedi. Şaşırmadıysa demek ki önceden biliyor. Sayın Genel Başkan'ın televizyondaki açıklamalarını görünce 'Eyvah parti kaosun içine girecek' dedim.

BU TEZGAHI KİM KURDU?

Çarşamba günü sayın genel başkana telefon açtım. 14 dakika sonra sayın genel başkan bana geri dönüş yaptı. 8 dakika 19 saniye kendisiyle konuştum. Dedim ki bakın burada bir yalan var. Yanınıza geleyim birlikte görüntü vereyim. Bu kişi ben değilim dedim.

Gel bu badireyi atlatalım dedim, aynı Atatürk resmini kim indirdi tartışmasına dönecek bu dedim. Tamam ben sana haber vereceğim dedi ama haber vermedi. Doğrusu bu açıklamayı Kılıçdaroğlu ile yapmaktı. Bu yüzden burada açıklama yapıyorum.

Bir tezgah var, bu tezgahın sorumluları ortaya çıkarılmalıdır. CHP bir şirket değildir, aile değildir, siyasi partidir. Türkiye'yi dönüştürmeye, Türkiye'ye yönetmeye talip bir partidir. CHP yönetiminin 82 milyona borcu vardır. Bunu açıklamalıdır. Bu tezgahı kim kurdu? 

24 Haziran seçimi akşamından itibaren bir iftira kampanyasıyla karşı karşıyayım. Benimle ilgili dedikodular CHP Genel Merkezi'nde üretildi. Partideki bir küçük grup tarafından. İnce'den bu kadar çekinmeleri bana gurur veriyor.

Ama bu entirikayı çevirenlerden de utanç duyuyorum. Gurur ile utanç burada yan yana. Beni yıpratmak için harcadıkları enerjiyi AK Parti'ye harcasalar emin olun iktidar olurlar.

CHP temiz bir siyaset diyorsa önce bunu temizlemelidir. Arınma buradan başlanmalı. Eğer bu komployu ortaya çıkarır, cezalandırır, partiden atarsak emin olun yeniden şahlanırız. İsmi açıklamalısınız, 'Saray komplosu' diyerek işin içinden çıkamazsınız.

Muharrem İnce'den 'Beştepe' iddiasına yanıt - Resim : 1

BU KOMPLO KURANLAR YARIN KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALIR 

Genel Başkana çağrım şudur, şaşırmadım dediyseniz önceden bunu duydunuz. İsmi biliyorum dediniz, ismi açıklamalısınız. Erdoğan'ın bu ülkeye çok zararı var. Ben Saray'ı aklamıyorum mücadele ediyorum. Erdoğan çıktı meydan okudu "Ben kimse ile görüşmedim, cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum" dedi. Ama sen Erdoğan'ın ağzına malzeme veriyorsun.

Kim bu hain?  Bugün bana komplo kuranlar yarın Kılıçdaroğlu'nu hedef alır. Ben el uzattım mücadele edelim dedim kabul etmedi Genel Başkan.

Üzüntüm ne biliyor musunuz? 15 yaşında samanlık duvarına CHP yazmıştım. Tam 40 yıl bu partide hiçbir yere gitmeden çay servisi yaparak partinin bayraklarını asarak, cumhurbaşkanı adayı olmuş biri olarak. Sayın Genel Başkan'ın 'Biliyorum doğrudur' demek yerine “Ben emekli olduktan sonra CHP’ye geldim. Muharrem İnce 15 yaşından beri CHP’de. Muharrem İnce’ye bu yakışmaz. Bu yalandır” demesini beklerdim.

Partinin sözcüsü ağzını açmadı. Benim ciğerimi yakıyorlar burada. İftara atıyorsunuz deselerdi içim yanmazdı. Ben bu ülkede 16 sene milletvekilliği yaptım. Erdoğan ile de, Bahçeli ile de, Akşener ile de, Karamollaoğlu ile de görüşürüm. Nasıl görüşürüm? Bir kere Genel Başkan'a sorarım. İkincisi gitmeden önce tweet atarım. Basının haberi olur.

"DEMEK Kİ CHP GENEL MERKEZİNDEN ÇIKMIŞ"

Genel Başkan ve parti sözcüsünün ''CHP’liler bunu yapmaz'' dememesi benim ciğerimi dağladı. CHP'ye kumpas mı var? Sen malzemeyi veriyorsun. 

Kaynak ne diyor? ''CHP’liden öğrendim Kılıçdaroğlu’na da doğrulattım'' diyor. Demek ki CHP Genel Merkezi'nden çıkmış bu. Bunu bulmak boynumuzun borcudur. Haberi ilk gördüğümde “Bu CHP’li olamaz ama CHP’de bulunabilir” dedim. CHP’de bulunanlarla CHP’li olanlar aynı olamaz. CHP’li olanlar başka bir şeydir CHP’de bulunanlar başka bir şeydir. 

HESAPLAŞMADAN HELALLEŞEMEYİZ

Muhakkak hesaplaşacağız. Hesaplaşmadan helalleşemeyiz. Helalleşmeyi de mutlaka sağlayacağız. Kullanışlı gazeteciler olabilir, koltuk düşkünü politikacılar olabilir. Biz bunlara rağmen çağdaş mutlu bir Türkiye için mücadelemize devam edeceğiz. 

82 milyonun vicdanına seslenerek bitiriyorum: Ben bunu neresindeyim?  Kendiniz aday olamadınız, mecbur kaldınız aday yaptınız. Ben partinin evladı değil miyim. Sizde vicdan yok mu? 

Kötü insanlardan iyi yönetici olmaz. Bu partinin her kademesinde bulundum. Size bütün samimiyetimle söylüyorum hiçbir kişisel ikbal derdinde değilim. '80 yaşında yalan yazıyor bir gazeteci' dedim. Ben buraya çıkarken torunumu sevdim ve şunu dedim: Mücadelem sadece senin için. Kendim için neden mücadele edeceğim ben başarmışım zaten.

Derdim memleket, derdim ülkem, derdim çocuklarımız. Bu ülkenin Atatürkçülerine, sağcılarına, solcularına sesleniyorum ben sizin bildiğiniz Muharrem İnce’yim… Düz yerli, milli, kumpas bilmeyen, olduğu gibi doğruları söyleyen Muharrem İnce olmaya devam edeceğim.

SORU-CEVAP

"CHP'den istifa edecek misiniz?"

"Rica ediyorum bana bir daha böyle bir şey sormayın. Bana bir daha 'Mücadelenize parti içinde mi devam edeceksiniz' sorusunu sormayın. Benim için CHP bir yaşam biçimi. Ben CHP’ye Atatürk’ün emaneti gözüyle bakıyorum. Haberi duyunca sayın Genel Başkan'a 'Bu büyüyecek gelin bunu önleyelim' dedim. Beni dinlemedi.

“İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olacak, İngiltere’de görüşmeler yapıldı o yüzden bu haber yapıldı” iddiası

Bu bir komplo teorisidir. Buna inanmam ben. Hiç öyle bir bağlantı kurmadım. Bu “Muharrem İnce saraya gitti” iddiası gibi palavra bir haber.

"Kılıçdaroğlu doğrudan bu kumpasın içinde mi?"

Ben böyle bir şey dersem partim yara alır. Ben bunu söylemem. Tekrar söylüyorum: Genel Başkan ile oturup bu kumpası çözmemiz lazım. 'Biliyorum, şaşırmadım doğrudur' dedi. O zaman kandırılmış. Erdoğan nasıl kandırıldıysa bizim Genel Başkan da öyle kandırılmış. Sormak lazım ne biliyorsunuz o zaman? Meydan okuyorum her kimse? Ne istiyorsanız onu yaparım. Yok öyle bir şey. Birisi kuyuya bir taş atıyor sonra uğraş dur.

"CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?"

Dereyi görmeden paça sıvanmaz. Kurultay delegesi var, milletvekili var. Delegeler netleşmeden bu soruya cevap  verilmez. Bakalım. Kurultaya yönelik m i bilemem, en iyi komployu kuranlar bilir. 24 Haziran 2018 akşamı benimle ilgili iftiraları atanlar, Saray'a gidenlerle aynı gruptur. 1,5 senedir sustum. Kurultay'da daha da  açığını anlatacağım. Kan kustum kızılcık  şerbet içtim dedim. Ya Cumhurbaşkanı olursam diye korktular. Aşağı indirelim dediler.  Bu yapıyı kırmadan CHP  başarılı olamaz. Amaç Muharrem İnce'yi devre dışı bırakmak. 

NELER YAŞANMIŞTI?

Sözcü yazarı Rahmin Turan, 20 Kasım tarihli köşe yazısında “9 Kasım’da bir CHP’linin Beştepe’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü” yazmıştı. 

Turan, cuma günü yaptığı açıklamada, “söz konusu CHP’li’nin Muharrem İnce olduğunu” öne sürmüştü. Turan, yazıdaki bilginin kendisine gazeteci Talat Atilla’nın verdiğini açıklamıştı.

“Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştüğü” yolunda iddiayı kesin bir dille yalanlayan CHP’li Muharrem İnce ise konuya ilişkin ilk açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Eğer böyle bir görüşme gerçekleştirdiysem ve bununla ilgili bir belge varsa Taksim’de kendimi yakarım.”


son dakika son dakika haber