Muharrem İnce adaylıktan çekilecek mi? Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından ilk açıklama

Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce 2023 Seçimleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yle Memleket Partisi Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşmenin ardından kameralar karşısına geçen iki lider, kritik açıklamalar yaptı. İnce, "Adaylıktan çekilecek misiniz?" sorusuna yanıt verdi.

2023 seçimleri... CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 100 bin imzayla Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yle görüştü. 

CHP lideri, İnce ile Memleket Partisi'nin genel merkez binasında bir araya geldi. 

GÖRÜŞME SONRASI İLK AÇIKLAMA: MUHARREM İNCE ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK Mİ?

Kılıçdaroğlu ve İnce, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından son dakika açıklaması yaptı. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, açıklamasında "Deprem bölgesi olmak üzere Türkiye'nin pek çok sorunu görüştük. Bir kanun teklifi hazırlıyoruz deprem bölgesiyle ilgili olarak. O konuda da ayrıntılı bilgi verdim Genel Başkana. Halil İbrahim Sofrasını büyütmeye çalışıyoruz. Yaşadığımız sorunlar bireysel sorunların ötesinde Türkiye'nin sorunları. Sayın İnce'de duyarlı Türkiye'nin sorunlarına bizim gibi duyarlı. Bizi kabul ettiği için yürekten teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. 

Muharrem İnce adaylıktan çekilecek mi? Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından ilk açıklama - Resim : 1

Muharrem İnce ise, "İttifaklar olmalıdır siyasette. Fakat bu ittifaklar menfaat değil ilke ittifakları olmalıdır. İlkelerimiz çok nettir. Biz bir Atatürk'ü tartışmayız, iki teröre karşı mesafeliyiz, PKK'sına, FETÖ'süne, IŞİD'ine, DHKPC'sine, Hizbullah'ına. Kadın hakları konusunda çok kararlıyız, asla geri adım atmayız. Biz Türkiye'de mültecilerin gönderilmesi, sığınmacıların gönderilmesi konusunda çok kararlıyız. İlkelerimiz, duruşumuz bunlar. Asla taviz vermeyiz. Yine inandığımız bir şey var; bu Erdoğan gitmelidir, bu Erdoğan yorgundur, kibirlidir. Akla, bilime, hukuka inanmamaktadır. 5 dakika dahi bu memleketi yönetmemelidir. Bu konuda her gün görüşümüzü açık, net bir şekilde ifade ediyoruz. Sayın genel başkana geldikleri için çok teşekkür ediyoruz, ayağınıza sağlık. Döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. Bütün PKK'lılar, kaçak FETÖ'cüler sağdan soldan ateş ediyor bize. Biz de Köroğlu gibi döne döne vuruşmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

İnce, kendisine yöneltilen "Adaylıktan çekilecek misiniz?" sorusuna ise "Hayır, öyle bir şey demedim" şeklinde yanıt verdi.  

Ayrıntılar geliyor... 

 

Kaynak: Haber Global TV

Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce memleket partisi CHP son dakika