Muğla'da kıyafetleri yüzünden oturtulmayan işçi, şoförün yeniden işe alınmasını istedi

Muğla

Bodrum’da şehir içi minibüsüne yolcu olarak binen Hasan Duman, kendisini koltuğa oturtturmak istemeyen minibüs şoförünün yeniden işe alınmasını geri isteyerek “Ben sadece fayans ustasıyım. Üstüm kirli olsa zaten oturmazdım” dedi.

Önceki gün, saat 19.50’de Bodrum eski otogarından Yalıkavak Mahallesi'ne giden toplu taşıma aracına binen Hasan Duman minibüs şoförü Sait Demir tarafından minibüsün koltuğuna oturmaması uyarısında bulundu. Kıyafetlerinin kirli olduğu gerekçesiyle koltuğa oturmasına izin vermeyen şoför Demir, yolcuyla tartışmaya başladı. O anları kameraya çeken bir başka yolcuda olaya müdahale ederek yolcu koltuğuna işçinin oturacağını savundu. Yolcu ve şoför arasındaki diyalog sonunda görüntülerin ortaya çıkmasıyla birlikte Şoför Demir'in Bodrum-Yalıkavak minibüs hattındaki şoförlük görevine son verildi.

2 yıl önce Ankara’da emlak ve temizlik şirketi olan işlerinin kötü gitmesi nedeniyle Bodrum’da fayans ustalığı yapan 32 yaşındaki Hasan Duman, zaten koltuğa oturmayacağını ama şoförün yaptığı davranışın gerçekten çok rencide edici olduğunu ifade ederek, şoförün yeniden işe alınmasını isteyerek şoförden özür diledi. Duman, “Yaşanan olay gerçekten çok üzücü. Ben günlük çalışan biriyim. Parasızlığın ne demek olduğunu çok iyi görmüş bilirim. Eğer benim yüzümden çıkarıldıysa belediye başkanımdan da şahsın kendisinden de çok özür dilerim. Lütfen kendisini işe geri alırlarsa çok sevinirim." dedi.

Kaynak: İHA

muğla