Muğla'nın Fethiye ilçesinde orman yangını

Türkiye'nin ciğerleri yanmaya devam ediyor. Bir yangın haberi de Muğla'nın Fethiye ilçesinden geldi. İlçede ormanlık alanda yangın çıktı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca "Bu yangının sabotaj nedeniyle çıktığını düşünüyoruz" diye konuştu. Yangın kontrol altına alındı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Ölüdeniz Mahallesi Ocakköy mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangını kontrol altına almaya çalışan ekipler, karadan müdahale etti. Tarım ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

BELEDİYE BAŞKANI KARACA'DAN ÇAĞRI

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiyeli vatandaşlara çağrı yaptı. Karaca Twitter'dan yaptığı çağrıda "Yangına karşı tüm Fethiyeli yurttaşlarımı ormanlık alanlarda nöbete davet ediyorum" dedi. 

"SABOTAJ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"

Fethiye Belediye Başkanı Karaca ve Kaymakam Eyüp Fırat yangın bölgesine gelerek çalışmaları yakından takip etti. 

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Türkiye’nin 66 noktasında çıkan yangınların sabotaj olma ihtimali büyük ihtimal. Maalesef burada da bu konu üzerinde duruluyor. Bir çok görgü tanığından aldığımız neticeler doğrultusunda bizler bu yangının sabotaj nedeniyle çıktığını düşünüyoruz. Ama şu an itibariyle baktığımız zaman yerleşim alanı ve oteller bölgesini tehdit eder durumda değil” diye konuştu.

VATANDAŞLAR SEFERBER OLDU

Orman yangını çıktığını duyan Fethiyeliler bölgeye akın etti. Ellerinde su taşıyan vatandaşlar, zaman zaman da itfaiye ekiplerine yardımcı oldu. Yangın söndürme hortumlarını alevlere ulaştırmak için büyük çaba sarf eden vatandaşlar yangın bölgesinde gönüllü olarak çalışmalara katıldı. 

Kaynak: AA

Fethiye muğla yangın orman yangını