Muğla Milas'taki orman yangını kontrol altına alındı

Muğla Orman Yangını

Muğla'nın Milas ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Konuya ilişkin açıklama, Muğla Valisi Orhan Tavlı'dan geldi. Tavlı, ilçedeki yangının ekiplerin müdahalesi sonucunda kontrol altına alındığını bildirdi.

Güvercinlik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Muğla Milas'taki orman yangını kontrol altına alındı - Resim : 1

Milas Boğaziçi bölgesinde başlayan rüzgarın etkisiyle Bodrum Güvercinlik istikametine ilerleyen orman yangınının söndürme çalışmalarına 8 uçak ve 14 helikopterle havadan 74 arazöz ve su tankeri, 12 iş makinası ve 615 orman yangını söndürme işçisi ile müdahale edildi.

Muğla'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla'nın Milas ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındığını bildirdi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, AA muhabirine, ekiplerin yangınla mücadele için yoğun çaba gösterdiğini söyledi.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına anında müdahale edildiğini belirten Tavlı, "Yangın, ekiplerimizin havadan ve karadan yoğun müdahalesiyle kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı." dedi.

Tavlı, yangının kontrol altına alınmasında emeği geçen Tarım ve Orman Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile AFAD'a teşekkür etti.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ederken Sahil Güvenlik ekipleri, hava araçlarının denizden güvenli şekilde su alabilmesi için bölgede önlem aldığı görüldü.

Konuya ilişkin Orman Genel Müdürlüğünün (OGM) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da şunlar kaydedildi:

"Kontrol altında. Muğla Milas'ta meydana gelen orman yangını, 21.30 itibari ile kontrol altına alınmıştır. Yeşil Vatan'ı canı pahasına savunan Ormanın Kahramanları'nın eline, emeğine ve yüreğine sağlık."

Muğla Milas'taki orman yangını kontrol altına alındı - Resim : 2

Muğla Milas'taki orman yangını kontrol altına alındı - Resim : 3

Kaynak: AA

muğla Milas orman yangını yangın haberleri