Muğla imsakiye 2021! Muğla iftar ve sahur vakti saat kaçta (Diyanet imsakiye) 

Muğla
Muğla imsakiye 2021! Muğla iftar ve sahur vakti saat kaçta (Diyanet imsakiye) 

2021 Ramazan ayı ile birlikte illerin iftar ve sahur vakitleri, 2021 iftar ve sahur saat kaçta soruları ile aranıyor. İşte 2021 Muğla imsakiyesi, iftar ve sahur vakitleri

Muğla iftar ve sahur vakitleri, 2021 Ramazan ayında oruç tutacak vatandaşlar tarafından aranıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2021 Ramazan imsakiyesinde, il il iftar ve sahur vakitleri, namaz saatleri belli oldu. 

GÜN GÜN Muğla İFTAR VE SAHUR VAKTİ, SAATLERİ İÇİN Muğla İMSAKİYE LİNKİNE TIKLAYIN

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI RAMAZAN AYINDA EN ÇOK SORULAN SORULAR

Orucu kasten bozmanın hükmü nedir?

Orucu kasten, yani mazereti olmadığı halde bilerek bozmak, Ramazan’ın hürmetine saygısızlıktır ve büyük günahtır. Hz. Peygamber (s.a.s), orucunu bu şekilde bozanların keffâret ile yükümlü olacaklarını belirtmiştir (Buhârî, Savm, 30; Hibe 20; Nafakât, 13; Keffârâtü’l-eymân, 2-4; Müslim, Sıyâm, 81). Oruç keffâreti, iki kamerî ay veya 60 gün ara vermeksizin oruç tutmaktır. Buna da gücü yetmeyen kişi, 60 fakiri bir gün ya da bir fakiri 60 gün doyurur. Bu keffâretin yanında ayrıca, tövbe edilmesi ve bozulan orucun da kazası gerekir (Merğînânî, el-Hidâye, II, 261-262).

Ramazan ayına ilişkin merak edilen soruların yanıtları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın https://kurul.diyanet.gov.tr/Ana-Konu-Detay/27/oruc sitesinden öğrenilebilir.

Kaynak: Haber Global TV

Diyanet imsakiye