Cinayeti itiraf etti ama 'indirim' aldı

İstanbul
Cinayeti itiraf etti ama 'indirim' aldı

Mehmet Taşdelen'e kuzeni Ayşe Altuntaş'ı öldürdüğünü itiraf etmesine rağmen 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan iyi hal indirimi uygulandı. Taşdelen, müebbet hapse çarptırıldı.

Gaziosmanpaşa’da evinden çıktıktan sonra kayıplara karışan sevgilisi Ayşe Altuntaş'ı silahla vurarak öldürdüğü, ardından kazdığı çukura gömdüğü ve eşyalarını da yok ettiği iddia edilen tutuklu sanık Mehmet Taşdelen'in yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu sanık Mehmet Taşdelen, Ayşe Altuntaş’ın müşteki çocukları ile eşi ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Duruşmada önceki sunduğu mütalaasını tekrar ettiğini belirten Cumhuriyet savcısı, sanığın ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Savunmasında Ayşe Altuntaş’ı öldürmediğini söyleyen tutuklu sanık Mehmet Taşdelen, beraatını ve tahliyesini istedi.Sanığın avukatı ise savunmasında, sanığın Ayşe Altuntaş’ı öldürdüğüne dair somut delil olmadığını belirterek beraatını ve tahliyesini talep etti.

"KARŞINIZDA BULUNMAKTAN ÇOK UTANIYORUM"

Davanın karara bağlanmasının öncesinde son sözü sorulan sanık Taşdelen, “Yapmadığım bir suç dolayısıyla karşınızda bulunmaktan çok utanıyorum. Çok pişmanım. Tek şahidim Allah, ondan sonra sizlersiniz. Mahkemenin vereceği karara razıyım” ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanık Mehmet Taşdelen’i ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle cezasında lehine takdir indirimi uygulayarak müebbet hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kaynak: İHA

Müge Anlı cinayet kayıp haberleri İstanbul