MSB duyurdu: Saldırı girişiminde bulunan 17 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı
MSB duyurdu: Saldırı girişiminde bulunan 17 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesine saldırı girişiminde bulunan 17 PKK/YPG'li teröristin komandolar tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde terörden arındırdığı bölgelere sızma girişimi bir kez daha önlendi.

Terör örgütü PKK/YPG Barış Pınarı bölgesini hedef aldı. Saldırı girişiminde bulunan 17 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi. 

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Barış Pınarı bölgesine yönelik bir sızma girişimi daha başarılı şekilde önlendi. Huzur ve güven ortamını bozmak için saldırı girişiminde bulunan 17 PKK/YPG’li terörist Kahraman Komandolarımız tarafından etkisiz hale getirildi" denildi. 

Operasyonun detayları da  ortaya çıktı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri, insansız hava aracıyla, terör örgütünün yeni bir saldırı hazırlığında olduğunu, teröristlerin tüneller kazarak tahkimat yaptığını belirledi.

Bunun üzerine teröristlerin bulunduğu bölge "Fırtına" obüslerinin de arasında bulunduğu top atışlarıyla ateş altına alındı. Atışlar sonrası düzenlenen operasyonda 14 terörist etkisiz hale getirildi.

Daha sonra komandolar tarafından bölgede yapılan arama-tarama faaliyeti sırasında, saklandıkları belirlenen 3 terörist de sıcak temasın ardından etkisiz hale getirildi

 

son dakika son dakika haber