MSB duyurdu: Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bir asker şehit oldu

Osmaniye Gündem haberleri Milli Savunma Bakanlığı
MSB duyurdu: Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bir asker şehit oldu

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu Sözleşmeli Piyade Er Mehmet Can şehit oldu. Acı haber, memleketi Osmaniye'deki ailesine verildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Can’ın şehit olduğunu duyurdu.

MSB tarafından yapılan açıklamada, “Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 24 Temmuz tarihinde keşif ve gözetleme faaliyeti icra eden unsurumuza bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu P. Söz. Er Mehmet Can şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” ifadelerine yer verildi.

Mehmet Can'ın (21) acı haberi, memleketi Düziçi ilçesi Yarbaşı Beldesi Karaçarlı Mahallesi'ndeki ailesine verildi.

Şehidin babasının evine ve Karaca Caddesi'ndeki evlere Türk bayrakları asıldı. 12'nci Komando Tugay Komutanlığı Komutan Vekili ve Garnizon Komutanı Piyade Komando Albay Turgut Muhammet Çalışkanlar da şehit evine gelerek anne Fatma ve baba İlhan Can'a başsağlığı dileklerini iletti. 

Bekar olduğu öğrenilen şehidin cenazesi yarın düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Kaynak: DHA

Kuzey Irak osmaniye Pençe-Kilit Harekât