MSB duyurdu! Pençe-Kartal Operasyonu başladı

MSB duyurdu! Pençe-Kartal Operasyonu başladı

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kartal Operasyonu'nun başlatıldığını bildirerek "Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor" açıklaması yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kartal Operasyonu'nun başladığını duyurdu. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, "Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor" ifadelerine yer verildi.

Bakanlık açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize her geçen gün artan taciz, saldırı teşebbüsünde bulunan, böylece halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak maksadıyla uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda Irak’ın kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk’taki terör yuvalarına hava harekâtı icra edilmektedir."

MSB duyurdu! Pençe-Kartal Operasyonu başladı - Resim : 1

Edinilen bilgiye göre Diyarbakır'dan kalkan 11 adet F-16 uçağı, hedefleri vurdu.

BAKAN AKAR, PENÇE-KARTAL OPERASYONU'NU BURADAN YÖNETİYOR

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Ülkemizin güvenliği ve milletimizin huzuru için #PençeKartal Operasyonu başladı. Nerede olursa olsun ülkemizin güvenliğini tehdit eden terör yuvalarını kurutacağız.  Terörizm ve destekçileri mutlaka kaybedecek.  Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin." dedi.

MSB duyurdu! Pençe-Kartal Operasyonu başladı - Resim : 2

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Pençe-Kartal Operasyonu başladı. İnsanımıza, insanlığa ve ülkemize düşmanlık eden terörle mücadelemiz kesintisiz sürüyor." ifadelerini kullandı. 

MSB duyurdu! Pençe-Kartal Operasyonu başladı - Resim : 3

Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kartal Pençe-Kartal Operasyonu