MSB açıkladı! 77 Askeri Ataşe Bakanlığa çağrıldı

MSB açıkladı! 77 Askeri Ataşe Bakanlığa çağrıldı

Milli Savunma Bakanlığı: Ankara'da görevli 63 ülkeden 77 Askerî Ataşe, Barış Pınarı Harekâtı ve mevcut durum hakkında Milli Savunma Bakanlığı'na davet edilerek bilgilendirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Ankara'da görevli 63 ülkeden 77 Askerî Ataşe, Barış Pınarı Harekâtı ve mevcut durum hakkında Milli Savunma Bakanlığı'na davet edilerek bilgilendirildi. " denildi.

ASKERİ ATAŞE NEDİR?

Ataşe, bir ülkenin başka bir ülkedeki diplomatik görevlerinde belirli bir uzmanlık alanı ile ilgili olarak temsil ve bilgi toplama vazifelerini icra eden elçilik görevlisidir. Siyasal bir memur olan bu görevli, bulunduğu yabancı devletin durumu ve davranışlarını yetki alanı dahilinde izler ve hükümetine bildirir. Bu bilgi toplama hareketi kanuni casusluk olarak kabul edilir. Ataşeler, diplomatik dokunulmazlığa sahiptirler.

Uzmanlık alanlarına göre ayrılan ataşeler şu şekilde;

Askerî ataşe: Askeri ataşeler, bağlı oldukları ulusal ordunun temsilcisi olarak elçiliğin askeri danışmanlığını yaparlar ve bilgi toplarlar.

Basın ataşesi: Yazılı, görsel ve işitsel medya alanlarında uzmanlaşmış elçilik görevlisi ve danışmanıdır.

Ticaret ataşesi: Ticaret ataşesi veya ticarî ataşe, bulunduğu yabancı ülke ile kendi ülkesi arasındaki ticaret ilişkilerini izler, ticaret anlaşmalarının hazırlanmasında rol alır ve kendi ülkelerinin ekonomik çıkarlarının korunması doğrultusunda danışma görevi yapar.

Bilim ataşesi: Bilim ataşeleri, Bilim ve teknoloji konusunda uzmanlaşmış elçilik görevlisi ve danışmanıdır.

Milli Savunma Bakanlığı