MSB: 44'ü son bir haftada olmak üzere 892 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı Orman Yangını suriye FETÖ

Son dakika haberine göre; Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen açıklamada, “1 Ocak'tan itibaren Terörle Mücadele Harekatı bölgesinde 44'ü son bir haftada olmak üzere 892 terörist etkisiz hale getirilmiştir” denildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) basın bilgilendirme toplantısında yurt için ve yurt dışında yaşanan son gelişmelerle ilgili verileri açıkladı.

Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil, 1 Ocak’tan itibaren terörle mücadele harekâtı bölgesinde 44’ü son bir haftada olmak üzere 892 terörist etkisiz hâle getirildi. 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 235 terörist etkisiz hâle getirildi.

HUDUT GÜVENLİĞİ

Hudutlarda alınan ilave ve etkin tedbirler sayesinde, geçtiğimiz bir hafta içerisinde hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 193 şahıs yakalandı.

Bu şahıslardan 15’i FETÖ mensubu olmak üzere 20’sinin terörist olduğu belirlendi. 2 bin 900 şahıs ise hududu geçemeden engellendi.

Yıl içerisinde hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 4 bin 258’e, bunlardan FETÖ mensubu olanların sayısı 216’ya, toplam terörist sayısı ise 326’ya yükseldi.

Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 128 bin 812 oldu.

Yıl başından bu yana icra edilen operasyonlarda ise toplam 4 bin 492 kilogram uyuşturucu, bin 51 adet muhtelif uyuşturucu hap ve 23 adet muhtelif silah ele geçirildi.

SURİYE'DEKİ SON GELİŞMELER

Suriye’de istikrarın bir an önce sağlanması, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor.

Son bir haftada harekât bölgesinde terör örgütü tarafından 2 taciz ve saldırı gerçekleştirildi, kahraman komandolar anında müdahalesi ile 30 terörist etkisiz hâle getirildi.

1 Ocak’tan itibaren harekât bölgesinde terör örgütü tarafından gerçekleştirilen taciz ve saldırı sayısı 81 olurken, etkisiz hâle getirilen terörist sayısı ise 661’e ulaştı.

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE

Son dönemde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadelede Silahlı Kuvvetler'e ait uçak ve helikopterler de büyük destek sağlıyor.

4 uçak ve 40 helikopter yurdun çeşitli illerinde meydana gelen orman yangınlarıyla mücadelede görev alıyor. Şimdiye kadar 685 sorti yapan hava araçları anlık taleplere karşı görev alıyor.

Kaynak: Ajanslar

Milli Savunma Bakanlığı FETÖ