Moto kurye Yunus Emre Göçer Somali basınında

Somali Moto kurye Trafik kazası
Moto kurye Yunus Emre Göçer Somali basınında

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı aracın çarptıktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Yunus Emre Göçer, Somali basınının da gündeminde.

İstanbul Başsavcılığı, Somali Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'a, İstanbul'da meydana gelen trafik kazası nedeniyle uluslararası seyahat yasağı koydu. Moto kurye Yunus Emre Göçer kaza sonrası hastanede hayatını kaybetti.

Ölümcül kaza Kennedy Caddesi'ndeki Avrasya Tüneli çıkışında meydana geldi. Zeytinburnu, İstanbul'un yoğun trafikli bir bölgesi. İlk belirlemelere göre Göçer'in motosikletine, Mahmud'un kullandığı aracın arkadan çarptığı belirtildi. Ağır yaralanan 38 yaşındaki Göçer'in daha sonra Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybettiği açıklandı.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mahmud, sorgulamanın ardından serbest bırakıldı; ön raporda herhangi bir kusur olmadığı yazıldı. Polisin ilk raporunda Göçer'in motosikletinin kontrolünü kaybetmiş olabileceği belirtildi. Ancak bu rapora Göçer'in arkadaşları ve ailesi inanmadı. Daha sonra ortaya çıkan ve Mahmud'un aracının Göçer'e çarptığını gösteren CCTV görüntüleri ortaya çıktı. Videoda frene basılmadığı net olarak görülüyordu. Bu yeni delil üzerine savcılık Mahmud'a yurt dışına çıkış yasağı getirdi. Ancak Mahmud 2 Aralık'ta Türkiye'yi terk etmişti.

Somali'de yayınlanan Al Haraan'da yer alan haberde olayın Türkiye'de büyük bir ses getirdiğini yazdı. Somali Devlet Başkanı'nın oğlunun Somali'nin İstanbul Konsolosluğu'na ait bir araç kullanması bu davada diplomatik dokunulmazlığın uygulanabilirliğine ilişkin sorular ortaya çıktı. Ancak Mahmud'un diplomatik dokunulmazlığı bulunmuyor.

Al Haraan'daki haberin detayları şöyle:

 

"Dikkatli bir sürücü olduğu belirtilen iki çocuk babası Göçer'in ölümü , Türkiye'yi derinden etkiledi. Göçer'in sektöründeki meslektaşları da yürüyüş yaparak motosikletlerini onun fotoğrafları ve pankartlarıyla süslediler: "Biz hayat taşıyoruz, sadece paket değil" 

Göçer'in ölümü kamuoyunda adalet çağrılarına yol açtı ve kuryelerin İstanbul'un kalabalık sokaklarında karşılaştığı daha büyük risklere dikkat çekti. 

Göçer'in babası Metin Göçer ve ailenin avukatı İlyas Çimen, olayın kazadan cinayete dönüştürülmesini talep ediyor. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un da aralarında bulunduğu Türk yetkililer, davanın diplomatik karmaşıklığına bakılmaksızın kapsamlı ve tarafsız bir soruşturma yürütme sözü verdiler.

Şu an itibariyle ne Villa Somali ne de Türkiye'deki Somali Büyükelçiliği olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı."

SOMALİ CUMHURBAŞKANI 7 ARALIK'TA TÜRKİYE'NİN SOMALİ BÜYÜKELÇİSİYLE GÖRÜŞTÜ

Moto kurye Yunus Emre Göçer Somali basınında - Resim : 1

Öte yandan Al Haraan'da yer alan habere göre Somali Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mahmud, 7 Aralık Perşembe günü Türkiye'nin Somali Büyükelçisi İbrahim M. Yağlı ve Türkiye'de askeri uzmanları ve bazı subayları ağırladı.

Haberde görüşmede iki ülke arasındaki askeri iş birliğinin güçlendirilmesi konusu ele alındı.

 

Kaynak: Diğer