MİT'ten terör örgütüne üst düzey darbe: Cahit Aktay öldürüldü

MİT PKK Pençe operasyonları
MİT'ten terör örgütüne üst düzey darbe: Cahit Aktay öldürüldü

Son dakika haberine göre; MİT, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde saldırı hazırlığında olan terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Metina lojistik sorumlusu Cahit Aktay'ı operasyonla etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 'Hüseyin Piran' kod adlı Cahit Aktay'ın, Pençe-Kilit Harekat bölgesindeki güvenlik güçlerine karşı eylem hazırlığında olan örgüt mensuplarına silah ve mühimmat sağladığı bilgisini edindi.

Bunun üzerine özel eğitimli ajanlarını sahaya süren MİT, terörist Aktay'ın yerini tespit etti.

Mühimmat aktarımı yapmak için eylem hazırlığındaki teröristlerle bir araya gelen Aktay ve beraberindeki teröristler, nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Terörist Aktay, güvenlik güçleri tarafından yürütülen Pençe-Kilit operasyonlarına karşı koymak için örgüt üst yönetimi tarafından özel olarak görevlendirilmişti.

Aktay, ayrıca, terörden arananlar listesinde 'turuncu kategori'de yer alıyordu.

HÜSEYİN PİRAN KOD ADLI CAHİT AKTAY KİMDİR?

Hüseyin Piran kod Cahit Aktay, PKK/KCK kırsal kadrolarına 2008 yılında katıldı. 2009-2012 yılları arasında Irak’ın kuzeyinde Kandil bölgesinde bulundu. 2012-2015 yılları arasında Kato/Jirka bölgesine geçerek örgütsel faaliyetlere katıldı. 2015 yılında Kato alanında örgütün lojistik sorumlusu olarak görevlendirildi. 2016 yılı içerisinde sözde Kato Hareketli Birlik komutanı olarak Şırnak/Beytüşşebap’ta askeri geçişin yapıldığı yere mayın döşeme emrini vererek 3 asker ve 2 korucunun şehit edildiği eylemi planladı. 2018 yılında Irak/Mahmur’da sözde birlik komutanlığına yükseldi. En son 2019 yılı itibariyle K.Irak/Metina alanında örgütün maliye ve lojistik sorumlusu olarak faaliyet göstermekteydi. Hüseyin Piran Kod Cahit Aktay terörden arananlar listesinde “Turuncu” kategoride yer almaktaydı.

SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNAN 2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, huzur ve güvenlik ortamını bozmak isteyen teröristlerin saldırı girişimlerine güçlü şekilde karşılık verildiği belirtildi.

Açıklamada, komandoların Zeytin Dalı bölgesine saldırı girişiminde bulunan 2 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdiği kaydedildi.

Kaynak: Haber Global TV