Mitolojik taşlar Eminönü'nde

Yaşam Haberleri İstanbul Fatih Bilim Haberleri Teknoloji Haberleri Arkeoloji Ekonomi haberleri Burç yorumları Günlük burç yorumları
Mitolojik taşlar Eminönü'nde

Mitolojik efsanelerde yer alan doğal taşlar artık özellikle kadınlar arasında oldukça popüler. Kimi nazar değmesin diye kullanırken kimisi de stresten arınmak için takı şeklinde üzerinde taşıyor. Bilimsel bir dayanağı olmayan bu taşları kan grubuna göre alan bile var.

Dünyadaki doğal taş rezervinin yaklaşık yüzde 35’ine sahip Türkiye, çeşitlikleriyle de dikkat çekiyor. Türkiye’de 80’in üzerinde değişik yapıda, 120’nin üzerinde değişik renk ve desende doğal taş rezervi bulunuyor. Uluslararası piyasada en tanınmış doğal taş çeşitleri ise fuarlarda sergileniyor. Son zamanlarda özellikle İstanbul'da neredeyse her sokağa doğal taş dükkanları açıldı. 10 liradan başlayarak binlerce liraya kadar yükselen bu taşlar, özellikle kadınların ilgi odağı haline gelmeyi başardı. Kimisi strese, kimisi kalp ve sinir sistemlerine, olumsuz enerjilere ya da şans getirdiğine inanılan taşlardan yapılmış takı ve aksesuarlar oldukça popüler.

Mitolojik taşlar Eminönü'nde - Resim : 1
Doğal taş satan dükkanlarda her keseye göre ürün bulmak mümkün.

ENERJİ YAYDIĞINA İNANILIYOR

Doğal taşların oluşumu milyonlarca yıl öncesine dayanıyor. Hepsi de farklı hikayelere sahip. Özellikle mitolojik hikayelerde sıklıkla geçen doğal taşların alternatif tıpta da kendine yer bulmuş durumda. Değerli taşlarda okyanusların, denizlerin ve yerkabuğunun enerjisi bulunduğu iddia ediliyor. Çeşitli titreşimler yaydığı ve belli frekanslara sahip oldukları düşünülen bu taşların, iyileştirici ve dengeleyici güçlerine inanılıyor. Ne var ki, doğal taşların faydaları üzerine söylenen hiçbir şeyin bilimsel ve tıbbî dayanağı mevcut değil.

BELİRLİ TİTREŞİMLERİ VAR

Nişantaşı'nda doğal taş dükkanı işleten Ece Hanım, doğal taşların titreşimleri olduğunu, bu titreşimleri ise atomların meydana getirdiğini belirterek, “Bu bileşim, taşların belli frekanslarda rezonansa girmesini sağlar. İşte taşlara atfedilen şifalı etkilerin gerçekleşmesi bu frekanslar sayesindedir. Taşlar çakra titreşimleri ile birlikte çalışır. Böylelikle; ruhsal, duygusal, zihinsel ve fiziksel etkiler ortaya çıkar” diyor.

Mitolojik taşlar Eminönü'nde - Resim : 2
Kimileri de kan grubuna göre taş seçimi yapıyor.

KAN GRUBUNA GÖRE TAŞ

Taş seçerken, burcuna, çakrasına hatta kan grubuna dikkat eden bile var. Songül Öztürk'de bunlardan biri. B pozitif kan grubuna sahip olan Öztürk, “Burcum gereği düzenli ve sistemliyim. Otoriter ve empati duygum da oldukça fazla. Genellikle etrafımdakiler tarafından kıskanılıyorum ve negatif enerjiye maruz kalıyorum. Bu nedenle favori taşlarım yakut, yeşim, kaplan gözü ve lal taşı” ifadelerini kullanıyor.

BİLİMSEL DAYANAĞI YOK

Eminönü'nde görüştüğümüz doğal taş ürünleri satan Emin Canhisarlı bu taşların sahip olduğu titreşim ve enerji sayesinde vücudumuzda bazı etkilerde bulunduğunu söylüyor. “Taşların bu özelliğinin bilimsel kesinliği yoktur” diyen Canhisarlı, doğal taşların orijinal olduğunu belirterek, “Bu bilgiler bir doktorun yorumu yerine geçmez” ifadelerini kullanıyor.

Mitolojik taşlar Eminönü'nde - Resim : 3
Bu taşların hastalıklara iyi geldiğine dair bilimsel bir dayanak bulunmuyor.

TOPRAĞA GÖMME SEBEBİ NE?

Ali Elvanlı ise yaklaşık 5 yıldır doğal taşlar sattığını belirterek, son yıllarda oldukça popülerleştiğini yüzüğünden küpesine hatta ev aksesuarlarına kadar her alanda doğal taşın hakim olduğunu anlatıyor. Taşların temizleme yöntemlerini de anlatan Elvanlı, “Taşlarınızı ilk aldığınızda bir gece ve bir gündüz boyunca kuru bir toprağa gömmelisiniz. Sonrasında da kullanım sıklığına göre bu işlemi birkaç kez tekrarlayabilirsiniz” diyor.

SAHTE OLDUĞUNU ANLAMAK İÇİN...

Uzmanlar, gerçek doğal taşın şu yöntemlerle anlaşılacağını belirtiyor:

 “Öncelikle sertifikası olması gerekiyor. Sertlik derecesine de bakmak gerekiyor. Sahte taşlara tırnakla bile çizik atmak mümkün. Orijinal taşların kristal yapılarında yansımalar olmalıdır. Eğer büyüteçle bakarsanız yüzeyinin tamamen pürüzsüz olmadığını görmek mümkün. Ya da elinizdeki taşa bir saç teli sarıp bunu yakarsanız bu da taşın Orijinal olmadığını anlamak için kullanılan bir yöntem.”

sibel.gulersoyler@haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel