MİT Akademisi eğitim hayatına başladı: İlk dersi İbrahim Kalın verdi

İbrahim Kalın MİT

Milli İstihbarat Akademisi, eğitim hayatına MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın verdiği dersle başladı. Kalın akademi ile doğrudan istihbarat alanında çalışan birçok uzman yetiştireceklerini söyledi.

Milli İstihbarat Akademisi eğitim faaliyetlerine başladı. Öğrencilere ilk dersi MİT Başkanı İbrahim Kalın verdi.

MİT Başkanı Kalın, ilk derste Türkiye'nin küresel alanda istihbarat teorisi ve metodolojisinde söz sahibi olmasının önemine vurgu yaptı.

İstihbarat alanında kavramlar üretmenin önemli olduğunu ifade etti. Kalın Türkiye'de uluslararası ilişkiler gibi bölümlerde birçok uzmanın olduğunu ancak doğrudan istihbarat alanında çalışan uzman sayısının az olduğuna dikkat çekti. Bu eksikliği mit akademisi ile kapatacaklarını belirtti.

"TÜRKİYE SAHA UZMANLARINI YETİŞTİRECEK"

Kalın, "Millî İstihbarat Akademisi; istihbarat, güvenlik ve strateji alanlarında lisansüstü eğitim ve bilimsel araştırma faaliyetleri yürüterek Türkiye’de istihbarat alanının bir bilim dalı olarak yerleştirilmesi ve geliştirilmesine katkı sunmayı hedeflemektedir. İstihbarat çalışmalarında teori ve pratiği bir araya getirecek çalışmalar, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda saha uzmanlarını yetiştirecek ve yeni çalışma alanlarının önünü açacaktır." diye ifade etti.

Akademi şimdilik istihbarat çalışmaları ve güvenlik araştırmaları olmak üzere iki yüksek lisans programından oluşuyor.

33 öğrenci ile eğitim hayatına başlayan akademide ilerleyen dönemlerde yeni yüksek lisans ve doktora programlarının açılması planlanıyor.