Mısır'da 13 gün. Fantastik ülke...

Yaşam Haberleri Dünya haberleri Mısır Gezi Kültür Sanat haberleri Gündem haberleri
Mısır'da 13 gün. Fantastik ülke...

Mısır, dünya üzerinde gezilebilecek en fantastik ülkeler arasında. Ortak özelliklerimiz arasında isimlerimiz yer alıyor. Aynı zamanda çay, su gibi kelimeleri de anlıyorlar. Türk olduğunuzu söylediğinizde aldığınız ilk tepki ise, "Yavaş yavaş Hasan Şaş" oluyor. Her sokağı ise ayrı bir dünya.

Mısır'daki 13 günlük gezimiz sırasında Kahire'nin kaotik ortamından sonra soluğu dalış merkezlerinde alıyoruz. Dalış deyince akla ilk gelen yerlerin başında Sharm geliyor. Buradaki dalışlar sabahın ilk ışıklarından gün batımına kadar sürüyor. Bölgede yüzlerce çeşit balığı görmek mümkün. Ancak Kızıldeniz'de olduğunuz için köpekbalıkları da mevcut. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda bir turist köpekbalığı saldırısında hayatını kaybetmiş, sosyal medyadaki görüntüler izleyenlerde adeta travma yaşamıştı. Mısır'daki en iyi dalış noktaları arasında Dahab ve Blue Kanyon, Ras Muhammed Ulusal Parkı, Thistlegorm batığını sıralamak mümkün.

Mısır'da 13 gün. Fantastik ülke... - Resim : 1
Sharm zengin sualtı dünyasına sahip.

ÇAYA NANE ATIYORLAR

Yine mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri de Farsha Kafe. Her milletten insanın akın ettiği dağların arasına yapılmış gizemli bir yer olan bu kafede, fiyatlar ise oldukça uygun. Mısır'ın yöresel çaylarına “şay” deniliyor ve toz halindeki çayın üzerine sıcak su dökülerek yapılıyor. Mısır'da çay genellikle şeker ve nane atılarak servis ediliyor. Çoğu mekanda ise Türk dizileri açık. Yerli halkın gözdesi ise Ertuğrul.

Mısır'da 13 gün. Fantastik ülke... - Resim : 2
Al Sahaba Camii

AL SAHABA CAMİ 

Sonraki durağımız ise kentin eski Mısır olarak bilinen bölgesinde yer alan Al Sahaba Camii. Söz konusu eşsiz güzellikteki yapı, ülkenin en önemli kültürel yapılarından biri kabul ediliyor. yapılardan biri. Mısırlı mimar Fuad Tevfik tarafından yapılan cami için mimar ödeme almamış. Arka cephesi deniz, ön cephesi dağa bakan bu cami turistlerin de uğrak noktalarından.

Mısır'da 13 gün. Fantastik ülke... - Resim : 3
Ekmekler ise genellikle bu şekilde açıkta satılıyor.

EKMEKLER AÇIKTA SATILIYOR

Ülkenin arka sokaklarında bambaşka bir dünya ve hayatlara tanık oluyoruz. Ekmekler, yiyecekler açıkta satılıyor. Kendimizi bir anda zamanda yolculuğa çıkmış, 100 yıl geriye gitmiş hissine kapılıyoruz. Mısır'da et ürünleri de açık bir şekilde satışa sunuluyor. Meşhur yemekleri ise falafel. Yine ilginç olan çamaşır makineleri yukarıdan açılırken, ocakları ise 5 gözlü. Ülkedeki elektronik eşya fiyatları ise Türkiye ile benzer.

Mısır'da 13 gün. Fantastik ülke... - Resim : 4
Hatşepşup Tapınağı

KADIN FİRAVUN HATŞEPŞUP

Dünyanın en büyük antik dini tapınağı olan Karnak Tapınağı'nın yer aldığı Luksor'a geçiyoruz. Burada ilk kadın firavun Hatşepşup'un mezarının yanı sıra Ramses, Tutankhamun gibi firavunların mezarları da yer alıyor. Karnak, aslında bitmemiş bir tapınak. Nedeni de her firavun kendinden önceki firavunun yaptığı eklemelerden çok fazlasını yaparak büyük ve görkemli bir tapınak haline getiriyor ve yapımı ise 2 bin yıldan fazla sürmüş. Luksor, doğu ve batı olarak ikiye ayrılıyor. Doğu yakasında tapınaklar ve bereketli topraklar yer alırken batı tarafında ise oteller yer alıyor.

Mısır'da 13 gün. Fantastik ülke... - Resim : 5
Hurgada Kum Müzesi

KUM MÜZESİ

Ülkenin diğer bir turistik şehri Hurgada'ya geçiyoruz. Mısır'ın çoğu şehrinde havalimanı buunuyor. Burada dikkatimizi çeken en önemli ayrıntı, sahilleri otellerin ele geçirmiş olması. Halka açık plaj bulmak ise oldukça zor. Buranın en meşhur caddesi ise Sheraton Caddesi. Aynı zamanda Kum Müzesi de görülmesi gereken diğer yerlerden biri.

sibel.gulersoyler@haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel