Milli Savunma Bakanlığı: Gazze'ye yardım malzemeleri taşıyan iki uçak daha Mısır'a gönderildi

Gazze Milli Savunma Bakanlığı
Milli Savunma Bakanlığı: Gazze'ye yardım malzemeleri taşıyan iki uçak daha Mısır'a gönderildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Gazze için yardım malzemeleri taşıyan Hava Kuvvetlerine ait iki uçağın daha Mısır'a gönderildiğini bildirdi.

MSB'den yapılan açıklamada, "Gazze için hazırlanan yardım malzemelerini Mısır’a ulaştırmaya devam ediyoruz. Dün gerçekleşen iki sortinin ardından bugün de sabah 06.00'da ve 07.30'da Hava Kuvvetlerimize ait iki uçak daha yardım malzemelerini ulaştırmak üzere Ankara’dan Mısır’a hareket etti." ifadelerine yer verildi.

 

GAZZE'DEKİ HASTANELERDE TÜM JENERATÖRLERİN DURMASINA 48 SAATTEN AZ BİR ZAMAN KALDI

 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşre el-Kudra, kentteki hastanelerde 48 saat içinde tüm jeneratörlerin duracağını açıkladı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının Telegram hesabında, kısa açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, "Gazze'deki hastanelerde, tüm jeneratörlerin durması için önümüzde 48 saatten daha az bir süre kaldı." dedi.

Kentteki sağlık sisteminin tarihinin en kötü aşamasında olduğunu belirten Kudra, Gazze'ye yardım ulaştırma mekanizmasının oldukça yavaş işlediğini ve bunun durumu değiştirmeyeceğini söyledi.

HASTALAR ÖLÜM TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Öte yandan, bölgedeki sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, yakıt tükendiği için Endonezya hastanesinde elektrikler kesildi. Elektrik olmaması nedeniyle hastaların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı ifade edildi.

Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada, Gazze'ye yakıt girişi olmazsa büyük bir felaket yaşanacağını söyledi.

Kaynak: AA

Milli Savunma Bakanlığı gazze yardım uçağı Mısır