Milli atlet Süreyya Ayhan'a büyük şok! Şampiyonluk hediyesi eve el konuldu

Gaziantep

Milli Atlet Süreyya Ayhan, bu kez şampiyonluk hediyesi olarak verilen evi nedeniyle mahkemelik oldu. Süreyya Ayhan, evi yapan müteahhittin iflasının ardından toprak sahibinin tapu oyunu nedeniyle Gaziantep'teki evini kaybetti.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Batıkent mahallesinde 1995 yılında inşasına başlanan Meriç Apartmanı müteahhit Nail U.’nun iflas edip kaçması üzerine yarım kaldı. Arazinin tapusu üzerinde olan olan ve apartmanın yapıldığı alanın sahibi görülen Ş.M. ile anlaşan kat sahipleri 2000 yılında ise yarım kalan inşaatı kendi imkanlarıyla tamamladı. Binanın tamamlanmasının ardından kat sahipleri, yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle toprak sahibinden istedikleri tapuyu bir türlü alamadı.

Yaklaşık 11 yıl süren anlaşmazlıklar nedeniyle toprak sahibi Ş.M., binanın üzerine inşa edildiği arsanın bir kısmının tapusunu 2011’de C.Ç.’ye devretti. Bu olayın üzerine ise yıllardır tapularını almaya çalışan kat sahipleri, bu kez ise C.Ç.'nin zorbalıklarıyla karşı karşıya kaldı. Arazinin bir bölümünün tapusu elinde bulunan C.Ç., 7 daire ile 4 dükkanın kapısını kırıp, kilidini değiştirerek, daire sahiplerinin elinden aldı.

Elindeki arazi tapusu ile daire ve dükkanlarının kendisine ait olduğunu ileri süren C.Ç., toplam 11 ailenin evine ve dükkanına zorla el koydu. Toprak sahibi C.Ç., 2000'li yıllarda uluslararası atletizm yarışmalarında madalyalar kazanan Milli Atlet Süreyya Ayhan Kop'a 2002 Avrupa Şampiyonluğu'nda kazandığı altın madalyanın ardından dönemin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan tarafından hediye edilen daireye de zorla el koydu.

Milli atlet Süreyya Ayhan'a büyük şok! Şampiyonluk hediyesi eve el konuldu - Resim : 1

Yaklaşık 1 yıl kadar şampiyonluk ödülü olan Gaziantep'teki evinde oturan milli atlet, daha sonra ise kiraya verdiği dairede yaklaşık 15 yıl boyunca kiracı oturdu. 2016 yılında çıkan kiracının yerine başka bir kiracı bekleyen Süreyya Ayhan Kop, tanımadığı kişiler tarafından evinin kapısı ve kilinin kırılarak, yerleştiğini söyledi. Yaklaşık 4 yıldır süren hukuk mücadelesinin bir an önce tamamlanarak, kendisi için manevi değeri olan evine tekrar kavuşmak isteyen milli atlet Ayhan ve kendisi gibi mağdur 11 kişi, Gaziantep 7’nci Asliye Hukuk Mahkemesinde C.Ç. ve Ş.M.’ye karşı açtıkları tapu iptali ve tescil davasının sonuçlanmasını bekliyor.

“2016’DA KAPININ KİLİDİNİ KIRIP EVE GİRDİLER”

 2002’de Türkiye’de ilk defa Avrupa Şampiyonu olan kadın sporcu olduğunu belirten milli atlet Ayhan, gösterdiği başarı üzerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kendisine Meriç Apartman’ından bir daire hediye ettiğini söyledi. Bir yıl kadar o evde oturduğunu aktaran Ayhan, “Daha sonra kamplardan ve yarışlardan dolayı farklı illere gittik. Ardından o daireyi kiraya vermeye başladık. 2016’ya kadar kira da kaldı. 2016’da kiracı çıkıp başka bir kiracı girmesini beklerken maalesef hiç tanımadığım ve görmediğim insanlar kapının kilidini kırıp eve girdiler. Kendi tanıdıklarını evin içine koydu.2016’dan bu yanadır hala tanımadığım insanlar o evde oturuyor. O apartmanda 32 tane daire bulunuyor. Diğer dairelerde de maalesef bu sorunlar var. Yaşananlar üzerine hemen yargıya başvurduk. 2 yıl önce evi boşaltma kararı çıkmasına rağmen Şehitkamil Kaymakamlığı bu karara uymadı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA